Apunts assemblea bressol sobre la VAGA del 15 d’octubre i més enllà.

A l’assemblea d’educadores de bressol que ha tingut lloc avui 13 d’octubre, les treballadores han trasmés la sensació d’agobi per les dificultats de fer vaga. A part dels serveis mínims abusius establerts pel Departament de Treball (als quals CGT denunciarem via judicial), les educadores es veuen sotmeses a un xantatge emocional. En algunes escoles no es pot oferir el servei si hi ha diverses persones que volen fer la vaga. L’IMEB ha ofert la solució que només entri a l’aula persones de suport educatiu, cosa que no és legal perquè han d’estar acompanyades. Però d’aquesta manera, la persona de suport ha de fer de 9:00 a 17:00 sense sortir de l’aula per a res ni poder dinar. 
Així les educadores es veuen presionades a no fer la vaga per no fer patir les companyes de suport. 
Davant d’aquesta situació, l’única opció que veiem, ja que no es poden trencar per un dia els grups bombolla, és tancar grups i que l’escola avisi a les famílies que no podran atendre als seus infants el dia de la vaga. 
En el cas que es desconegui el número d’educadores que farà vaga, des de l’escola s’hauria d’avisar les famílies que no es podrà garantir el servei ni el manteniment dels grups bombolla. D’altra banda, també s’hauria d’avisar a les referents de la situació. 
Recordatori: cap treballadora està obligada a comunicar si farà o no vaga abans d’aquesta. 
Accions/ propostes de mobilització 
  • Concentració dijous 15 a les 11:00 a plaça Sant Jaume es tornarà a llegir la carta oberta. Portar samarreta groga perquè se’ns distingeixi dels metges que es concentraran el mateix dia.
  • S’havia parlat amb anterioritat de la possibilitat de fer una concentració de bressol a banda, però el problema és que no hi ha temps d’informar de la concentració ni per demà ni per dijous. Es convocarà una concentració després de la vaga (s’ha d’avisar amb 10 dies d’antelació mínim). CGT es posarà en contacte amb la resta de sindicats i Bressol Indignades per convocar la concentració.
  • Us animem a fer propostes d’accions per tenir un full de ruta de mobilitzacions. 
CGT CEB-IMEB