Assemblea Bressol VAGA 27Maig. Dimecres 19.05.21

CGT convoca en Assemblea oberta a totes les treballadores de CEB-IMEB de l’Ajuntament de Barcelona per a parlar sobre la jornada de Vaga convocada el dijous 27, per la qualitat de l’educació pública i per l’estabilitat del personal en abús de temporalitat.

La finalitat d’aquesta assemblea ha estat la de tractar els resultats de les enquestes (IMEB) i (CEB), traspassar informacions, recollir propostes de mobilització i organitzar de manera conjunta les accions a emprendre com a col·lectiu el dia de la Vaga. Només es connecten treballadores del IMEB.

ORDRE DEL DIA:

1. Debat obert

Malgrat que des de CGT no ens agrada convocar vagues amb tan poca antelació i que hagin estat tan poc treballades amb el col·lectiu aquesta és una excepció, ens ha vingut sobrevinguda. Així doncs, donat el fet que en l’àmbit estatal està havent-hi moviments en relació al freu de llei del personal interí hem considerat que per context, ARA ÉS EL MOMENT!

Molts ens pregunten, Perquè una Vaga? Perquè sabem que és l’única manera real de fer pressió i de sortir als mitjans. La incidència i l’afectació és general. QUAN ES FA VAGA s’atura la feina, i quan la feina de molts s’atura… TOT RESSONA! A banda s’han convocat diverses accions, però hem comprovat que gairebé no està sortint res als mitjans, hi ha companyes amb vaga de fam i tampoc se’n diu res a enlloc…

  • Hi ha precedents de funcionarització del personal sense passar per oposicions?
    • Precedent 1: Institut municipal educació Barcelona (IMEB) van fer una xarxa única amb les escoles del patronat municipal guarderies (32) on el personal era laboral i les 9 escoles bressol pròpies que ja tenia l’ajuntament. Amb el personal laboral es va fer un procés de funcionarització, aquest procés va ser el de fer una prova interna que va passar el 99% del personal.
    • Precedent 2: Les escoles CEPEC (Escoles privades catalanes) van fer un concurs de mèrits amb una programació didàctica i es van funcionaritzar. Hi havia voluntat política i necessitaven assentar les bases amb aquestes escoles.

Com seria possible fer això amb nosaltres? Caldria fer una llei i una resolució, però si hi ha VOLUNTAT POLÍTICA, es pot fer. I el que està clar és que per generar voluntat hem de fer força com a treballadores i per això la importància de SORTIR AL CARRER i fer una primera vaga!

Un altre aspecte important a tenir en compte i que ens pot ajudar a l’hora de reclamar dret a la consolidació de la nostra feina és el fet que les educadores d’escola bressol hem passat un examen important per estar a dins de la llista, i la gran majoria també una entrevista amb un tribunal.

2. Convocatòria de VAGA

Posem en comú els resultats de l’enquesta. De 169 respostes el 88% diu que faria VAGA a favor d’estabilitzar el personal interí que porta 3 anys o més de manera inmediata a travès d’un concurs de mèrits. Si encara no ho heu fet i voleu votar, només heu de clicar AQUÍ.

Decidim SORTIR AL CARRER amb el pensament de que si ara sortim al carrer, l’Ajuntament tindrà unes dades clares del que volem com a treballadores. No demanem res que no sigui possible, només volem que tal com estableix l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic es desenvolupi l’article 61.1: “en virtut de llei podrà aplicar-se, amb caràcter excepcional, el sistema de concurs que consistirà únicament en la valoració de mèrits.”

Volem que l’Ajuntament es plantegi aquest fet i volem tenir força per obrir vies de debat en aquest sentim, ENS NECESSITEM A TOTES! 

3. Serveis mínims i organització a les escoles al llarg de la jornada.

Després de totes i cadascuna de les Vagues fetes al llarg d’aquest curs, CGT va enviar un mail a l’Administració denunciant els serveis mínims abusius. Aquest cop ens hem avançat, i just ahir vam escriure per demanar que és replantegessin els números.

També hem fet la consulta per saber com s’han d’organitzar les escoles donat el fet que es genera un gran dubte amb relació a com es pot garantir el dret a vaga, i a la vegada els grups bombolla. Fem la pregunta directa de si es pot tancar un grup, quan tinguem la resposta us ho farem saber.

4. Mobilitzacions. Dijous 27 de Maig. 

  • Concentració davant de l’Ajuntament (plaça St. Jaume) a les 11 h.
  • Portarem pancartes i omplim la plaça de groc: samarretes, mocadors…
  • Convoquem a la premsa per explicar la nostra problemàtica.

“Fa onze anys que no hi ha convocatòries d’oposicions. Tenim un gruix de personal substitut insostenible que no ha tingut oportunitat de consolidar el seu lloc de feina en molts anys. La categoria Educador/a Bressol té la taxa més gran d’interinitat de l’Ajuntament de Barcelona, quasi un 70%. Després de tant de temps les casuístiques familiars i personals de les treballadores han canviat i poden sortir perjudicades davant d’un concurs oposició.” 

  • A les 12 h ens ajuntem amb la convocatòria general, també a Plaça St. Jaume.

JUNTES SOM MÉS FORTES, JUNTES HO ACONSEGUIREM!