[BORSA DE TREBALL] EXIGIM cobrament de juliol tenint en compte l’estat d’alarma

EXIGIM al Departament perquè resolgui el cobrament de juliol tenint en compte l’estat d’alerta.

Només amb l’organització i la lluita de la classe treballadora s’aconsegueixen victòries laborals i socials. El retorn del cobrament de juliol per al personal interí va ser també una petita victòria de la lluita sindical. Lluita que continuem perquè els contractes siguin fins al 31 d’agost i la formació lliure com a la resta del personal docent.

Amb el tancament de centres a causa de la pandèmia i amb la ridícula xifra de nomenaments ordinaris d’aquest trimestre (un 7% respecte al curs anterior), demanar com a mínim un dia treballat del 3r trimestre és una broma macabra. També ho seria demanar sis mesos treballats quan el curs normal s’ha reduït a sis, en comptes de 10.

Des de CGT exigim al Departament d’Educació una resolució immediata:

  • que permeti cobrar el juliol a tot el personal interí que ha estat en actiu aquest curs durant algun dels dos primers trimestres,
  • que s’eliminin els entrebancs administratius que només farien incrementar el greuge comparatiu i el maltractament laboral que l’Administració està fent amb el personal docent substitut,
  • que s’elimini el requisit del curs obligatori de juliol i es permeti la lliure formació del personal docent, sense afavorir directament empreses privades de formació a distància.

CGT continuarà amb la lluita per aconseguir una major estabilitat del personal docent interí, així com de la millora de la qualitat de l’escola pública.

L’assoliment d’aquestes demandes donaria un respir per moltes docents substitutes que porten des de març sense poder treballar i estan consumint l’atur. La crisi sanitària encara es preveu duradora i la crisi econòmica novament recaurà sobre les esquenes de la classe treballadora en forma de retallades i precarització de les condicions laborals.

L’administració pública que ha de vetllar per la gent que treballa per als serveis públics, la qual cosa fins ara no ha fet pas; el fet de deixar sense cobrar el juliol a milers de substituts i substitutes seria molt greu i deixaria clar quina posició de despreocupació té per les seves treballadores més precàries.

CGT Ensenyament