Cal seguir lluitant contra la privatització de l’ensenyament

MENYS TANCAMENTS PERÒ MÉS RETALLADES. Si no hi ha canvis al darrer moment, es tancaran 54 aules de P3 en centres públics que s’han de sumar a les ja tancades en cursos anteriors i que continuen generant una progressiva pèrdua de grups públics.

La disminució dels tancaments previstos no obeeix en cap cas a la voluntat política del govern sinó a la mobilització de les comunitats educatives contra els tancaments i la massificació i a l’increment de demanda de l’escola pública en relació amb la privada.

  • Des de CGT exigim al Departament el conjunt de les dades referides a la demanda de places concertades i a totes les modificacions i supressions de concerts educatius que d’aquestes se n’han de derivar.
  • No admetrem que el proper curs es mantingui cap concert educatiu amb una ràtio per sota de la que estableix una normativa que ja suposa un tracte de favor cap als centres privats.
  • Insistim que, més que mai, cal suprimir els concerts a les escoles privades començant, de manera immediata, pels centres religiosos i que segreguen per sexe i seguint per una integració progressiva de la resta cap la xarxa pública o cap la privada sense subvenció pública.

Descarregar Esquerda