Carta a les famílies invitant-les a venir el 12/2 amb nosaltres

Benvolguts pares i mares,

Davant la política erràtica del Conseller Maragall i per fer front a les noves mesures que, de manera totalment unilateral, està imposant el Departament d’Educació, tots els sindicats de l’educació proposem, de manera unitària, noves mobilitzacions.
El retall en l’oferta de places públiques, la massificació a les aules, la proposta d’augmentar l’horari lectiu del professorat, l’incompliment dels acords signats, la manca de previsió i planificació de construccions de centres públics o la presentació al Parlament d’un projecte de llei d’educació obviant les propostes de les organitzacions representatives del professorat i de la comunitat educativa, són les causes principals per endegar un nou període de mobilitzacions.

Els sindicats USTEC•STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i CGT fem una crida als pares i mares a discutir la problemàtica de l’educació, les mesures que proposa el Departament i les nostres queixes i contrapropostes. Us convidem, també, a donar suport a les mobilitzacions i a participar-hi activament, i en concret

A LA CONCENTRACIÓ QUE TINDRÀ LLOC EL PROPER DIJOUS
12 DE FEBRER, A LES 13,15, EN DIFERENTS MUNICIPIS.

EN CONTRA DE LA POLÍTICA EDUCATIVA DEL DEPARTAMENT I A FAVOR DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA, AMB LES SEGÜENTS REIVINDICACIONS:

1. No volem aquesta Llei, perquè no dóna solucions als principals problemes que tenim en els centres.

2. No a l’augment de la jornada lectiva, perquè va en detriment de la qualitat de l’educació i dels drets laborals del treballadors/es.

3. No a la disminució de l’oferta pública d’ocupació. Volem que es convoquin totes les places d’oposicions que fan falta, ja que és l’única manera de tenir estabilitat en els centres.

4.- Volem que es cobreixin totes les substitucions des del primer dia.

5.- No a la retallada de plantilles. Calen més docents per atendre a la diversitat de l’alumnat i poder així disminuir el fracàs escolar.

6. No a la massificació. Increment de la construcció de centres públics

7. No als incompliments dels acords que signa el Departament d’Educació.

Els sindicats sotasignats volem mostrar el nostre rebuig a les polítiques del Departament que atempten contra la qualitat de l’educació i contra els drets laborals dels treballadors i treballadores de l’ensenyament, i no descartem convocar una altra vaga general a l’educació, ni demanar la dimissió del Conseller Maragall, en el cas que no hi hagi un canvi substancial en l’actitud del Departament.

Us agraïm la vostra participació i el vostre suport, entenent que la defensa de l’ensenyament públic és cosa de tots i totes.
Cordialment,

USTEC•STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i CGT