Carta d’un mestre al programa 59″

Senyor Francesc Cruanyes,

Em dirigeixo a vostè, com a director del programa “59segons” de Televisió Espanyola.

Soc mestre en una escola de primària de Sant Boi de Llobregat. Vaig guanyar les oposicions a l’estiu de l’any 2000 i des de llavors he treballat dos anys a Olesa de Montserrat, dos anys a Terrassa i aquest és el quart curs a Sant Boi. He estat coordinador de Cicle i actualment, a més de tutor de sisè i coordinador d’informàtica, formo part del Consell Escolar del meu centre. No estic ni he estat afiliat a cap sindicat.

El motiu d’aquest correu és manifestar el meu gran enuig i la meva gran desil·lusió en veure ahir el seu programa. Des del meu punt de vista va ser un programa amb una absència de pluralitat alarmant. No sé si els seus convidats estaven predisposats en contra dels mestres o, igualment greu, desinformats. El que si tinc clar és que se’ns va tractar amb una falta de respecte que m’ha portat a la indignació.

Encara no m’explico perquè no es va tenir en compte l’opinió dels mestres, perquè no va sortir a parlar cap persona del nostre col·lectiu o perquè no es van abordar tots els punts del manifest de la vaga.

Entre d’altres coses vaig haver de sentir dels mestres que no volem treballar; que no tenim dret a fer aquesta vaga; que el nostre nivell de comprensió lectora és molt baix; que ens falta formació; que ens deixem manipular pels sindicats; que fem una vaga contra el conseller Maragall; etc.

No entenc com no se’ns va donar cap oportunitat de defensar-nos ni d’explicar-nos. Espero que ahir l’audiència del seu programa fos molt baixa, per que com molta gent s’hagi cregut tot el que va sentir potser alguns de nosaltres tindrem problemes amb els pares del nostres alumnes.

Acabo dient-li que fins ahir el seu programa sempre m’havia semblat molt interessant i desitjo que no hagi estat una “encerrona” als mestres o un massatge al conseller.

El saluda cordialment,

David Parrón García

Mestre CEIP Marianao

Sant Boi de Llobregat

image_pdfimage_print