CGT Ensenyament es solidaritza amb els treballadors en vaga de fam de l’empresa COMROC

A Badalona tenim 4 treballadors en vaga de fam indefinida per reivindicar els seus drets laborals més elementals. L’Alenxandru, en Viorel, en Nicolae i en Titus reclamen el p€pagament de 12 mensualitats i les indemnitzacions corresponents. Els treballadors han aconseguit dues sentències judicials a favor seu que obliguen l’empresari Joan Casafont a abonar quantitats d’entre 32.000 i 72.000 €, però ell segueix sense complir.

L’empresa COMROC 2006 S.L. ha participat en obres com el Túnel del Cadí, de la Rovira, el manteniment de línies d’alta tensió i en la catenària de la línia de Tren d’Alta Velocitat. Aquesta empresa ha participat de grans projectes d’infraestructura i ara l’empresari Casafont no vol pagar als treballadors les 12 últimes mensualitats. És per aquest motiu que els treballadors han començat aquesta protesta i 3 d’ells porten des del 21 de maig en vaga de fam. L’Alexandru, en Viorel, en Nicolae i en Titus són 4 treballadors de l’empresa COMROC S.L., subcontractada per la UTE INECAT, formada per EMTE, ISOLUX-CORSAM, NEOPUL-INECAT, encarregades de tasques de molta duresa física.

Des del el Comitè de Suport als Treballadors en Vaga de Fam de Badalona volem denunciar el següent:

La negativa de l’empresari Joan Casafont a complir les dues sentències judicials, compensant així els drets d’aquests treballadors, contractats fraudulentament i treballant durant mesos sense cobrar cap sou. A més de no pagar el què els deu, els ha insultat i culpat reiteradament de la situació de l’empresa pel fet de defensar els seus drets.
La situació de greu vulnerabilitat que han estat patint les seves famílies, passant mesos sense cap ingrés, i abocant-les a no poder pagar el lloguer i despeses bàsiques com els subministraments de la llar ni alimentació.
La manca de voluntat per part de l’empresari a buscar solucions. La sol·licitud voluntària de concurs de creditors, feta el passat 25 de maig, ha suposat l’acomiadament de tots els treballadors de l’empresa COMROC aquest 10 de juny, impedint qualsevol desbloqueig dels impagaments, i deixant els deutes als treballadors en vaga de fam a la cua de les seves prioritats.
La irresponsabilitat de la Delegada de Personal d’UGT que ha permès, amb la seva mala pràctica sindical, defensar els interessos de l’empresari per comptes de denunciar a la Inspecció de Treball la situació de frau que es cometia amb aquests companys i d’esclavitud d’altres treballadors.
La presència permanent del cossos policials autonòmic i local, no tan sols per, segons diuen, “garantir la seguretat” dels treballadors en vaga de fam i del col·lectiu ciutadà que estem donant suport, sinó també amb actituds intimidatòries fora de lloc cap a vaguistes i solidaris.
La lentitud de la burocràcia judicial com a responsable de l’arbitrarietat i de la impunitat empresarial, així com de la injústícia i la indefensió que pateixen l’Alenxandru, en Viorel, en Nicolae i en Titus.

El Comitè de Suport als Treballadors en Vaga de Fam de Badalona, us demana que feu difusió. Fins ara se n’han fet ressò mitjans locals i nacionals, però els 4 treballadors segueixen reclamant allò que és seu. Tenint en compte que el sistema judicial és lent i car, us demanem les vostres aportacions en aquest compte corrent per fer front a les despeses judicials: 3058-0506-19-2810022419.

Es necessita el suport humà, difusió i una resposta social per les famílies afectades que estan patint, greument, les conseqüències de l’actitud de l’empresari. S’estan organitzant concentracions periòdiques a la porta de l’empresa per donar suport, fer pressió i per augmentar recursos i gestionar-los.

A nivell mèdic s’ha pogut organitzar un equip de professionals que realitzen un control periòdic per tal de poder preveure qualsevol complicació, comprovar les seves constants i per tenir cura de la salut dels vaguistes.

Si voleu ajudar els 4 treballadors que lluiten pel seus drets a Badalona, podeu fer-ho de les següents maneres:

– Fent aportacions al compte corrent 3058-0506-19-2810022419 o adquirint bons d’ajut per despeses judicials.

– Portant begudes isotòniques, sucre morè i aigua.

– Portant menjar per les seves famílies. Cada dimarts i dimecres de 17h a 19h hi ha recollida d’aliments a l’AVV de Coll i Pujol (C/Coll i Pujol, 38).

– Participant de les accions i concentracions periòdiques de suport a aquests treballadors en lluita. Podràs assabentar-te’n a la pàgina de Facebook http://www.facebook.com/VaguistesComrocBadalona

– Ajudant a difondre la lluita d’aquests treballadors.

* S’adjunta el manifest.