Comunicat conjunt per a l’estabilització de les interines en abús de temporalitat. Són necessàries moltes més places al Concurs de Mèrits

CONCENTRACIÓ Dimarts 29 novembre a les 17.30h al Departament Educació, Via Augusta. 

#PacteEstabilitat2023 #TotesLesPlacesAmèrits #TothomEnAbúsEntra_x_Mèrits  #29NovConcentracióInterina

Des de la PINDOC i els sindicats CGT, USTEC, ASPEPC, INTERSINDICAL i COS volem  manifestar que el calendari i organització dels processos d’estabilització, portats a terme pel Departament d’Educació, no garanteixen l’estabilització de totes les funcionàries interines en abús de temporalitat.

La baremació del concurs de mèrits convocat a la Resolució EDU/2563/2022 presenta greuges comparatius, improcedències i no dóna un pes majoritari a l’experiència docent que és d’un 47% i el Ministeri de Funció Pública permetia que fos d’un 90%. Aquests condicionants deixaran a moltes treballadores en abús sense aquesta possibilitat d’estabilització. 

A tot això se suma la intenció del Departament de superposar les diferents convocatòries del procés. Les docents interines hauran de fer el pagament d’una convocatòria sense saber el resultat de l’anterior i preparar-se per a un concurs-oposició, en temps rècord, sense saber si ja han aconseguit una plaça.

La falta de responsabilitat i empatia per part del Departament cap a les seves treballadores és evident, així com el nivell d’incertesa i l’angoixa vital que l’organització d’aquests processos està generant.

Per això, exigim al Departament que faci efectives les següents demandes:

  • Aplicar l’acord de govern 105/2022 i ampliar el màxim de places del concurs de mèrits extraordinari fins que totes les funcionàries interines en abús amb més de tres anys treballats s’estabilitzin per la primera via.
  • Signar un Pacte d’Estabilitat que doni garanties d’estabilitat a les funcionàries interines en frau de llei que no hagin participat i/o superat en els diferents processos d’estabilització. Cal garantir la continuïtat en la feina pels interins amb tres anys o més de serveis prestats a partir del 31 d’agost de 2023.
  • Augmentar el nombre de tribunals per a resoldre, de forma definitiva, el concurs de mèrits en la segona setmana de gener del 2023 com a data límit.
  • Determinar, en la convocatòria del concurs-oposició extraordinària, una data de sol·licitud posterior a la resolució definitiva del concurs de mèrits, amb l’objectiu d’evitar el sobrepagament i reduir la incertesa del procés. 
  • Tal com marca l’acord de govern 105/2022 i per tal d’assolir l’objectiu d’estabilitat, la convocatòria de concurs-oposició extraordinària haurà de recollir que es podran reduir les seves places en augment de la convocatòria del Concurs de Mèrits.
  • Transparència del procés d’estabilització. Publicar el llistat d’interines que s’estabilitzen i els seus anys treballats, per a cada fase del procés.

Les interines i els interins portem més de dues dècades garantint el funcionament del sistema educatiu públic d’educació i no pagarem les conseqüències de la incompetència política que ha portat al sistema educatiu català a uns nivells de temporalitat tan elevats.

Cridem a mobilitzar-nos i enfront d’un procés d’estabilització sense garanties el proper 29 de novembre a les 17.30h, el sistema educatiu públic depèn de la nostra feina. #CapInterinaAlCarrer  #LesQueHiSomEnsQuedem !!  

CONCENTRACIÓ Dimarts 29 novembre a les 17.30h al Departament Educació, Via Augusta.