[Comunicat] Davant la possible no convocatòria d’oposicions el juny del 2022, el camí segueix sent l’organització i la mobilització!

No es convocaran les places de les taxes de reposició programades 

Només amb l’organització i la mobilització aconseguirem les mesures necessàries per fer possible que #LesQueHiSomEnsQuedem i #EstabilitatInterinesDocents

Sembla que, després de consultar als sindicats de la Mesa sectorial d’educació, el Departament podria no convocar les oposicions de les places de les taxes de reposició que estaven programades, és a dir, les d’aquelles places que queden lliures per les jubilacions dels docents, que serien unes 3816.

Des de CGT Ensenyament creiem que aquesta possible aturada de les oposicions no és fruit de la Mesa Sectorial en si mateixa, sinó de la pressió exercida pel moviment interí i especialment per les vagues convocades recentment. Alhora, no confiem en el que digui el Departament d’Educació ni en el que es pacti en aquella Mesa en relació amb els processos selectius per a l’estabilitat de les interines que es troben en frau de llei. És sabut que hi ha interessos per vendre cursos d’oposicions i cal incidir que ens trobem en la greu situació actual perquè s’ha mirat cap a una altra banda, durant molt temps, sense protegir a les docents amb contractacions temporals irregulars. Fins ara, s’han permès i pactat convocatòries d’oposicions que no han estabilitzat a les persones sinó les places, de forma totalment conscient i premeditada. 

Ens trobem més a prop de fer possible allò que defensem des de fa temps: Cal aturar immediatament tots els processos selectius, fins que no es resolgui de manera justa i es garanteixi d’una vegada, l’estabilitat de les interines docents que es troben en Abús de Temporalitat. I ara, ens donen la raó en allò que portem denunciant i reclamant des de fa 2 anys: les places que es convoquen en aquests processos estan ocupades per persones en frau de llei de les quals s’ha abusat, tal com ja es reconeix a l’estat espanyol i a la Unió Europea, per tant, aquests processos s’han d’aturar.

Recordem també que CGT té impugnades les darreres oposicions del juny 2021, a espera de judici, amb l’argument que en aquest procediment es convocaven places ocupades per persones que fa molts anys que treballen amb contractes temporals, i tenen moltes possibilitats de perdre el seu lloc de feina, si no superen o no es presenten a les oposicions, cosa que és inadmissible. És rellevant saber que, a la demanda d’impugnació de les oposicions, es peticiona que s’excloguin les places ocupades per persones en abús de temporalitat. 

El que proposa i defensa CGT és que l’estabilitat de les interines en abús de temporalitat ha de ser prioritària. La Generalitat i el Departament d’Educació han de garantir que cap treballadora temporal, en aquestes condicions, pugui  perdre el seu lloc de feina. Així, a CGT defensem que tan sols un procés restringit de concurs de mèrits per la via de l’excepcionalitat de l’article 61.6 del EBEP podria establir l’estabilitat real d’aquestes persones.

I, per últim, insistim en el fet que els fruits no els donen les meses sectorials sinó la pressió exercida per la via de la mobilització. En aquest sentit, encoratgem a tots i totes les companyes, interines i funcionàries, a seguir organitzant-nos i mobilitzant-nos per aconseguir les mesures necessàries per fer possible que #LesQueHiSomEnsQuedem i #EstabilitatInterinesDocents.

CGT Ensenyament – Desembre 2021