Comunicat de CGT sobre cassolada

Comunicat de la Federació d’Ensenyament de la CGT de Catalunya

Cassolada del professorat interí i substitut a ERC
13 de desembre de 2004, Barcelona

El dia d’avui, el professorat interí i substitut ha tornat ha manifestar-se per 3è cop en el mes de desembre davant la seu d’ERC al carrer Villaroel 44, tallant el trànsit i fent sonar les cassoles contra la convocatòria massiva d’oposicions i reivindicant l’accés diferenciat i un pacte d’estabilitat amb cara i ulls.

Aprofitant la presència de la Consellera Marta Cid en els locals d’ERC, una representació dels/les interins/es i substituts/es ha tingut l’oportunitat d’entrevistar-se amb ella. Segons ens ha comunicat, la Consellera no volia fer pública la proposta d’oposicions pactada amb tots els sindicats negociadors, però aquests la varen donar a conèixer abans del que estava previst, la qual cosa la va obligar a convocar una roda de premsa per explicar-se.

La consellera ha assegurat als representants del professorat que la convocatòria d’oposicions continuarà endavant tal com està plantejada, això sí, tirant pilotes fora i dient que al seu govern “d’esquerres” li agradaria un altre sistema d’accés, però que aquest tema depèn de Madrid i no està a les seves mans. Segons ha dit no cal preocupar-se ja que les places que es convoquen a oposició són de nova creació, i no suposen cap interferència amb els llocs ocupats pels interins (?). A més ha facilitat alguns números: 2.200 vacants són de nova creació aquest any, 1.700 és crearan el curs vinent i entre els dos cursos es preveuen 800 jubilacions.

Segons ha explicat la Consellera la seva voluntat negociadora s’ha vist frustrada, ja que els sindicats negociadors s’han tancat en banda.

La mobilització d’avui ha coincidit amb la carta adreçada a tot el professorat interí i substitut aquest matí, signada per la Directora de Recursos Humans, Montserrat Guri, la mateixa que fa uns anys lluitava per l’equiparació dels drets laborals i salarials del professorat interí i substitut i que finalment va aconseguir l’accés a la funció pública en unes oposicions restringides. La seva carta, un clar intent de manipular el col•lectiu tot just abans de la vaga del dia 16, ja ha estat contestada per alguns membres de la Xarxa d’Interins/es i Substituts/es.