[Comunicat MUCE] El govern es nega a incrementar la dotació per l’escola pública

Avui 7 de maig del 2019, el MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa) hem mantingut una reunió amb el president i el conseller d’educació amb la finalitat de demanar una ampliació pressupostària via decret llei per tal d’atendre la situació d’emergència en que es troba l’escola pública.

Hem presentat una carta amb una proposta quantificada de mínims (240m€) que inclou el retorn a l’horari del professorat d’abans de les retallades, la reducció de ràtios, el retorn de la inversió del 0-3, mesures per l’escola inclusiva i la construcció de centres públics entre d’altres.
La resposta tant del president com del conseller ha sigut totalment decebedora atès que han negat absolutament la possibilitat de fer aquest decret llei abduint que no hi ha pressupostos i que no hi ha suficients ingressos.
Hem argumentat que s’ha fet un decret llei per contractació de mossos d’esquadra i bombers. També que aquest matí els sindicats s’han reunit amb els grups parlamentaris i que tots ells han assegurat que aprovarien la tramitació del decret llei per ampliar el pressupost en l’educació pública. En definitiva que és una qüestió de voluntat política.

El president i el conseller han transmès la seva voluntat de revertir les retallades, però han assegurat que no és possible ampliar el pressupost i han criticat la resta de grups parlamentaris per no haver aprovat els pressupostos.

Des del MUCE creiem i així ho hem expressat que sí és possible aquest increment i que un govern amb visió de país ha de posar l’educació al punt 1 de les seves prioritats i que continuarem lluitant per aconseguir una educació pública per tothom.

Per això, el MUCE dóna suport a la vaga convocada pels sindicats d’ensenyament del dia 16 de maig i fa una crida a tota la ciutadania a fer el mateix.

Des de la CGT hem deixat clar que les reivindicacions de millora de les condicions laborals estan estrictament relacionades amb la atenció adequada al nostres infants. També hem fet palesa la immobilitat del Departament i del Govern davant la sentència a l’escola Viaró de l’Opus Dei, condemnada a pagar una multa per discriminació per raó de sexe en la contractació del professorat, i hem instat a que es comenci a replantejar el tema dels concerts educatius començant per deixar de finançar escoles que segreguen per sexe. També hem recordat que hi ha qüestions que no depenen dels pressupostos, com és el tema de la pèrdua de democràcia als centres lligada a la LEC i al desplegament dels Decrets de plantilles, direccions i autonomía de centres.

FEM UNA CRIDA, DONCS, A MOBILITZAR-NOS TOT EL PROFESSORAT A LA VAGA DEL 16 DE MAIG.

muce_7m.jpg

image_pdfimage_print