Comunicat respecte el COVID19

Davant la situació excepcional que estem vivint, us fem saber que totes les delegades de CGT continuem treballant des de casa i estem disponibles com sempre per a qualsevol consulta que tingueu.
Us recordem les mesures preventives, de protecció i organitzatives d’aplicació als centres i serveis del Servei d’Educació de Catalunya amb motiu del coronavirus:

  • S’estableix el tancament de tots els centres i serveis del Servei d’Educació de Catalunya (fins al proper 27 de març).
  • Se suspenen els serveis de transport i de menjador escolar.
  • El personal que hi presta serveis no assistirà als centres i serveis educatius mentre es trobi en vigor aquesta mesura excepcional. Aquest personal ha de romandre disponible dins la seva jornada laboral habitual.
  • En relació amb el procediment de preinscripció escolar s’establiran els mecanismes necessaris per facilitar el lliurament de la documentació per als casos en que no es pugui fer aquest tràmit telemàticament.
  • Se suspenen les estades a les empreses de l’alumnat que realitzar Formació en Centres de Treball. Les estades en empreses en modalitat de Formació Professional Dual queden subjectes a les instruccions que determinin les empreses on es realitzin aquestes estades o l’autoritat laboral competent.
Adjuntem la Instrucció de l’Ajuntament i el Pla de Contingència enviat des de l’IMEB

Adjuntem també el comunicat de la Junta de Personal i Comité d’empresa de l’Ajuntament de BCN després de la reunió en motiu del covid19 mantinguda el 13 de març..

Respecte l‘actuació negligent de l’Ajuntament i l’IMEB per haver fet anar a treballar a les educadores bressol el dia 13 de març, hem fet les reclamacions pertinents i estem elaborant una queixa exigint explicacions i que no torni a succeir una situació com aquesta. 
  
Per altra banda ens estan arribant moltes consultes respecte acomiadaments del personal que treballa en empreses externes licitades per l’Ajuntament, el Consorci o el Departament. Us demanem que si coneixeu algú afectat l’adreceu a nosaltres. Per la nostra banda estem demanant a l’Ajuntament que aclareixi a les empreses si l’import de les licitacions continuarà sent el mateix i que en aquest cas obligui a les empreses a no despedir el personal atès que no tindran pèrdues.
Més informació sobre els processsos d’ERTO O ERO:
A més, pots trobar més informació al nostre web:
Informacions sobre el Coronavirus (àmbit educatiu) Si tens dubtes generals en relació amb temes de salut consulta la informació actualitzada del Departament de Salut: Covid-19. 13.03.20 Instrucció 1 Mesures preventives, de protecció i organitzatives d’aplicació als centres i serveis del Servei d’Educació. Tancament indefinit de tots els centres i …
Que el coronavirus no sigui una coartada Els darrers mesos, i en especial les darreres setmanes, estem vivint l’expansió d’un virus denominat COVID19 i comunament coronavirus. La seva existència és una evidència, com també ho és el seu impacte que es tradueix amb un nombre creixent de persones infectades i hospitalitzades. Desgraciadament també …

Reiterem que estem a la vostra disposició per a qualsevol consulta que tingueu aquests dies.