[Comunicat sindical unitari] Darrera informació sobre la mediació amb el Departament

Ahir, en el marc de la mediació que va sol·licitar el Departament d’educació a Treball, l’administració educativa ens va presentar una darrera proposta en què situava el retorn als estadis als 6 anys per al curs vinent, però sense el reconeixement del deute ni la seva calendarització i recollia la recuperació de l’hora lectiva per a tot el professorat pel curs 2023-24. Aquesta proposta seguia essent insuficient i des de la part sindical es va apuntar fermament que si es volia desencallar un possible acord, calia recollir la recuperació de l’horari lectiu pel curs vinent.

Es va decidir deixar temps a l’administració (tot i que de temps n’ha tingut des del març) per fer les gestions corresponents per poder fer efectiu el retorn de l’hora lectiva el curs 2022-23, pactant que la mediació es reemprendria l’endemà a les 11h (avui).

A primera hora d’avui rebem trucada de la mediació proposant canvi d’horari a petició d’Educació, ja que necessita més temps. Per la part sindical s’accepta i ens emplacen a les 16h.

La coordinadora de sindicats ha mostrat voluntat d’arribar a un acord, assumint els requeriments de temps de l’administració, però aquesta tarda no ha aportat cap canvi respecte a la darrera proposta. No han mostrat en absolut cap intenció real de posar les bases per arribar a un acord digne amb el col·lectiu.

Les opcions que no representen un impacte econòmic (pla estabilitat, currículum, calendari, blindatge del juliol, decret de plantilles) ni hi són ni s’han posat en cap moment sobre el paper.

Retallades sobre retallades, aquesta és la nostra conclusió sobre l’objectiu que té el Departament per a l’educació pública. Des de la unitat sindical ho confrontarem fins a l’últim moment: amb la vaga de demà i posant sobre la taula el que ja vam anunciar el mes de març: un inici del curs sense cap normalitat.

Davant la proposta de l’administració de seguir negociant, la part sindical s’ha mostrat disposada a fer-ho però sempre i quan hi hagi un canvi d’actitud per part del Departament que s’hauria d’explicitar amb noves propostes, prèvies a les reunions i per escrit, que puguin desencallar el conflicte.

Demà tornarem a buidar les aules i a omplir els carrers. I fins quan calgui: seguirem lluitant fins que #RevertimLesRetallades i #CambrayCessament!