Consideracions de CGT després de la vaga del 16/12/04

Les responsabilitats sindicals en la desmobilització del professorat interí a Catalunya

Des de l’inici d’aquest curs, els sindicats USTEC i CGT hem organitzat de forma unitària assemblees i accions encaminades a promoure la informació i l’organització del professorat interí per tal d’arrencar mobilitzacions a Catalunya en consonància amb les mobilitzacions que s’estaven i s’estan produint a tot l’estat perquè la LOE contempli una forma d’accés diferenciat per a aquest col.lectiu.

L’assemblea d’interins i substituts celebrada el 9 de novembre (convocada per aquests dos sindicats)amb una participació de més de 70 persones, va decidir convocar una concentració dimecres 16 a la tarda per “acompanyar” la jornada de vaga i manifestació convocada a Madrid per aquests dos sindicats a nivell estatal i altres organitzacions d’interins. Quedava pendent només concretar el lloc i ‘hora, que serien exposat a les corresponents pàgines webs.

La concentració va ser assumida pels dos sindicats de la taula (CGT i USTEC). Cal dir que malgrat USTEC va informar que tenien previst desplaçar-se el dia 16 a Madrid, s’organitzarien perquè una part del sindicat treballés per a la concentració a Catalunya.

A partir d’aquí, i fins el dia de la concentració, només CGT va fer extensiva la convocatòria de la concentració amb un enviament a tots els centres, mentre que per part de l’altre sindicat no es va fer cap enviament ni es va publicar a la seva pàgina web, que dit sigui de pas és la pàgina més consultada pel professorat interí. Conseqüència de tot això va ser la poca participació del professorat.

Des de CGT volem fer una crida a la responsabilitat sindical a l’organització majoritària a Catalunya en defensa del col.lectiu d’interins i substituts. Més enllà de la unitat sindical, necessària sense dubte per a enfortir les accions mobilitzadores, creiem que un sindicat que s’autodefinexi com a assembleari, ha d’assumir o rebutjar obertament les decisions preses col.lectivament pel professorat interí.