[COVID] Novetats en el transport i la gestió de casos en sortides i colònies escolars

S’ha actualitzat el document d’especificacions sobre el Pla d’actuacions per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia per COVID-19 en relació amb les activitats extraescolars i les colònies i sortides escolars. Aquest document, que va ser aprovat pel Comitè Tècnic del PROCICAT en data 5 d’octubre de 2020, recull modificacions en els apartats  5.3 (Fluxos) i 5.6 (Gestió de casos).

Amb relació a l’apartat relatiu als fluxos, es modifica la part que fa que afecta el transport escolar; concretament, s’hi introdueixen una sèrie de recomanacions que cal tenir en compte durant els trajectes: la ventilació de l’autocar; l’ús de la mascareta; el consum de menjar i begudes, i la distribució dels alumnes dins l’autocar, són algunes de les novetats que afecten l’organització de sortides i colònies.

El document també especifica com s’han de gestionar els casos  que presentin simptomatologia compatible amb la covid-19. Així, especifica que s’ha d’actuar d’acord amb el procediment que fixa el Procediment de Gestió de casos covid-19 ​en els centres educatius​, si bé fa una sèrie d’adaptacions atesa la distància entre l’indret en què es duen a terme​ les colònies o sortides i el domicili dels ​​i les alumnes. El nou redactat preveu, concretament, els centres sanitaris que han d’atendre els possibles casos, els tipus de proves que se’ls ha de fer, i el protocol que cal seguir davant d’un cas positiu​​.

Més informació:

Preguntes més freqüents # EscolaSegura

Mesures extraordinàries amb motiu de la covid-19