Cuines Bressol En Lluita. II carta oberta de les que paguen els plats trencats de la crisi COVID

Des de l’inici de la pandèmia el personal de cuina de les escoles bressol de Barcelona s’està organitzant per unir-se i reivindicar els seus drets laborals i la qualitat del servei de menjador dels infants de la nostra ciutat. 

Les cuineres i ajudants fa temps que pateixen el maltracte de les empreses licitades per l’Ajuntament. Ara demanen que l’Ajuntament se’n faci responsable i vetlli perquè les empreses que contracta compleixin la llei i respectin els drets laborals. 

A més a més denuncien l’empitjorament de la qualitat de l’alimentació que s’ofereix a les escoles bressol. 

Ja a l’inici de la pandèmia vam denunciar la mala pràxis d’algunes empreses. Amb l’inici de curs totes les empreses han vulnerat els drets de les treballadores més precàries intentant estalviar-se diners a costa de retallar jornades, no reconèixer complements o no respectar les condicions de subrogació i essent abandonades pels seus representants sindicals a les empreses. 

Per això, tot i la pandèmia i les dures circumstàncies de feina i de vida, han tingut la força per organitzar-se convocant una concentració a pl. Sant Jaume, fent denúncia pública i enviant una carta al govern i als responsables de l’IMEB. El gerent de l’IMEB Jordi S.anchez Masip, ha contestat d’una manera totalment decebedora. 

Però les treballadores no es rendeixen, han tornat a enviar una carta, aquesta vegada volen una reunió per transmetre la situació i cercar recolzaments del govern i els grups municipals i segueixen cuinant un pla de lluita. 

VEURE II CARTA OBERTA AL GOVERN MUNICIPAL I ALS GRUPS MUNICIPALS