Davant el tancament de la línia del Jaume Balmes: organitzem una resposta col·lectiva i contundent

ndp_cgt_sobre_jaume_balmes.pdfJa hi tornem a ser amb les polítiques retalladores del Departament d’Ensenyament. Tot i estar en situació d’excepcionalitat, amb una necessitat urgent de baixar ràtios per esponjar aules i permetre reduir riscos i sobretot com una oportunitat per potenciar la qualitat educativa d’aquest país, la decisió del Departament passa per suprimir una línia de P3 de l’escola Jaume Balmes de Cervera. Això tothom sap que és l’inici d’una nova estocada de mort contra l’escola pública.

Per sort, famílies de la comunitat educativa de l’escola s’han posat en contacte amb la CGT Ensenyament Lleida, i ja s’ha començat a caminar per treballar i evitar aquest despropòsit. Les famílies denuncien la situació d’indefensió que pateixen i es senten desemparades perquè no se les ha tingut en compte en aquesta decisió presa de manera unilateral pel Departament. S’han assabentat del tancament per filtracions externes a l’escola i ningú s’ha posat en contacte amb elles per explicar i justificar les raons d’aquest tancament. No entenen aquesta decisió quan saben de ben segur que hi ha moltes famílies esperant obrir el període d’inscripció per matricular els infants.
És per això que des de l’AFA de l’escola han decidit no quedar-se paralitzats i ja han programat una sèrie d’accions encaminades a socialitzar el conflicte i intentar organitzar i mobilitzar una resposta col·lectiva a aquesta amenaça. De fet, hi ha famílies que estan disposades a anar fins al final en la defensa de l’escola pública.
Alhora, fonts del sindicat també han pogut saber que hi ha membres del claustre que estan en contra d’aquest tancament i altres que no els hi ha quedat cap més opció que acatar la decisió perquè es senten condicionats. De fet, alguns mestres denuncien que per part del Departament d’Educació, sense arribar a la coacció, s’utilitzen maneres poc agradables per comunicar la decisió. Així mateix, aquestes males maneres, també eren denunciades per part dels claustres del Cervantes de Lleida i l’Àngel Guimerà de Balaguer, escoles que van evitar el tancament progressiu del centre el curs passat després de mobilitzar la comunitat educativa. Per tant, el “modus operandi” es repeteix i això és molt greu.

Davant aquesta situació de vulnerabilitat que viu la comunitat educativa del Jaume Balmes i l’educació pública en general, des de CGT Ensenyament Lleida insistim en el nostre posicionament, un rebuig total i absolut al tancament de d’aquesta línia educativa. Per això, fem una crida a tota la comunitat de Cervera, als sindicats d’ensenyament, a les AFA, a les associacions de veïns i veïnes i altres col·lectius de la ciutat i finalment a la Paeria de Cervera per tal de donar una resposta col·lectiva i organitzar la lluita en defensa de l’escola pública per aturar aquest tancament. A nosaltres ens hi trobaran de front i dempeus. Cap tancament a la pública!

Lleida, 20 /11/2020
CGT ENSENYAMENT LLEIDA