Denunciem els incompliments del Departament d’Educació amb el professorat del programa Sensei

Des del començament, CGT Ensenyament ens hem mostrat molt crítics amb el programa de residència inicial en centres docents per al professorat, més conegut com a Sensei i n’hem exigit diverses reivindicacions laborals

Recentment, gràcies a la pressió exercida, el Departament ha rectificat i ha tret les hores de codocència (6 a Primària i 4 a Secundària) i ha demanat als centres que les treguin de l’horari, ja que no s’estan cobrant. En la majoria dels casos es canvien per observació a l’aula, la qual cosa és pràcticament impossible després de fer intervenció a l’aula tot el que portem de curs. Cal recordar que el professorat Sensei només cobra l’equivalent a mitja jornada docent i l’altra mitja no la cobra. Per tot això, exigim:

  • El pagament amb efectes retroactius de les hores de codocència realitzades i no cobrades, ja que s’han estat fent hores extra sistemàticament (6h setmanals a Infantil i Primària i 4 a Secundària).
  • La instrucció als centres del canvi d’horari ha d’especificar que les hores d’observació no siguin obligatòries.
  • Considerem que aquestes hores, donada l’excessiva burocràcia i volum de feina que cal assumir, s’haurien de destinar a temps de treball personal de formacions o d’evidències d’aprenentatge que cal presentar.

Fem una crida al professorat de tots els centres i a la comunitat educativa perquè donin suport i acompanyin els docents novells que estan denunciant aquesta situació. Si donem una resposta col·lectiva des dels claustres el Departament no tindrà més remei que recular.

Des de CGT estem disposats a tot, si no es paguen les hores que s’han treballat de forma il·legal denunciarem al Departament d’educació i al Director General d’Innovació i Formació, Joan Cuevas, a inspecció de treball i davant els tribunals. No permetrem que l’explotació i la precarització arreli encara més a l’escola pública.
Fem una crida a organitzar-nos i a lluitar pels nostres drets.