Desconvocatòria del 21 de maig i noves convocatòries

CGT retirem la convocatòria de concentració del proper 21 de maig atesa la votació de la JP de Barcelona de:

* Concentració el 28 de maig a les 18h,
* Assemblea provincial el 5 de juny
* i altra concentració l’11 de juny, a les 14 h, davant els SSTT de les 4 capitals catalanes

Els detalls de la Plenària us arribaran directament de la Junta de Personal, però la urgència d’explicar-vos les raons de la desconvocatòria ens obliguen a fer-vos cinc cèntims.

Entenem que aquestes mobilitzacions arriben massa tard respecte el que nosaltres hem vingut proposant i que tampoc contemplen la vaga que creiem necessària. Havíem proposat vaga el 6 de març, després unitàriament havíem intentat convocatòria de vaga a cinc o a tres pel 15 d’abril. Després vam esperar el marge dos o tres setmanes que demanava USTEC per a que sortís l’articulat, però en cap cas, res s’ha concretat . Varem decidir canviar, primer convocar en ferm i després intentar la unitat màxima, fos amb la nostra convocatòria o amb una altra, i només quan aquesta fos ferma -com ara- unir els màxims esforços.

En el marc de les reunions sindicals no avençàvem i per això varem demanar la convocatòria de la Plenària de la Junta de Personal, perquè enteníem que era la única manera que teníem de superar l’impasse posterior al 14F, valorar l’avantprojecte i fer propostes de mobilització. CGT, paral•lelament varem impulsar la mobilització del 21, ja que si no hi havia una proposta superior, creiem el nostre deure envers el professorat oferir una convocatòria per rebutjar l’avantprojecte.

Durant la Plenària:

• els companys i companyes d’UGT han excusat la seva presència,

• els i les de CCOO s’han negat a votar les mobilitzacions i s’han retirat de la discussió i votacions de la valoració de l’avantprojecte de la LEC.

Per aquest motiu, hem estat només els delegats i delegades d’USTEC, ASPEPC-SPS i CGT els qui hem votat, com a Junta de Personal, les convocatòries i la valoració que us adjuntem. En la discussió de la valoració que s’ha aprovat, CGT proposàvem una última esmena -les altres s’havien aprovat- per a què l’escrit acabés amb l’exigència de retirada de l’avantprojecte, que no ha estat aprovada.

Una vegada aprovat el pla que esmentem a l’inici, pensem que cal concentrar tots els esforços perquè la mobilització del 28 sigui el més forta possible i a la vegada valorar positivament l’esforç unitari realitzat pels tres sindicats signants. En aquestes condicions ens sembla més coherent retirar la nostra convocatòria del 21.

Així doncs, us animem a debatre l’avantprojecte i venir a l’assemblea del 5, així com a tornar a sortir al carrer tant el 28 de maig com el 11 de juny.

També s’han aprovat per unanimitat -inclosa CCOO que hi era present-, el suport a l’acte-concentració de la Mesa de Persones Adultes del proper 22 de maig, així com a les mobilitzacions contra la supressió dels nocturns, i una valoració contrària al projecte de decret de Batxillerats.

Delegats i delegades de CGT
Junta de Personal de Barcelona.
15/05/08