Nocturns: acta assemblea 15 de maig

SEGONA ASSEMBLEA A L’IES BALMES

El passat dijous 15 a 2/4 d’una es va celebrar a l’IES Balmes la segona assemblea de batxillerat nocturn. Inicialment es va donar coneixement de la situació amb una roda de centres en la qual es va visualitzar que el problema és molt viu donada la diversitat d’actuacions, escrits, reunions de claustre, de consells escolars, fins i tot d’algun consell escolar municipal extraordinari. També es va constatar que calia implicar una mica més als companys de diürn. No cal oblidar que en el cas de reducció de plantilles és molt possible que s’hi vegin implicats.
Pel que fa a la jornada de vaga convocada pel dia anterior, tot i que el seguiment va ser desigual, cal dir que molt majoritàriament a partir de les 19h., l’hora de la convocatòria de la concentració a la Plaça Sant Jaume, l’aturada va ser total amb l’única excepció d’alguns centres que només van conservar els exàmens de segon.
La valoració de la jornada del 14 va ser molt positiva i es va constatar una presència més nodrida de professors/es que en l’anterior convocatòria del dia 6.

Es va donar a conèixer per part dels sindicats i de la coordinadora les següents informacions i contactes:

1- Reunions amb els grups parlamentaris:
Ciutadans dia 15 a les 16h.
PSC dia 20 a les 9h.
CIU dia 20 a les 10h.
ICV dia 21 a les 13h.
ERC pendent de concretar
PP “ “

2- Reunió amb la Diputació de Barcelona dia 28 a les 13.30h.

3- Lliurament de proposta de moció per als ajuntaments.

Es van prendre els següents acords:

1- Demanar als grups parlamentaris que facin una proposició no de llei al Parlament que demani la continuïtat del batxillerat nocturn.

2- Concentració el proper dia 22 a la Plaça Sant Jaume a partir de les 17h. afegint-nos a la concentració convocada pel col•lectiu d’adults. En aquesta concentració es farà lliurament al president Montilla d’una carta.

3- Continuar amb la recollida de signatures.

4- Convocar una nova assemblea a l’IES Balmes el proper dia dimecres 28 a les 12.30. En aquesta assemblea s’han de recollir les signatures.

5- Demanda de reunió amb el conseller Maragall.

6- Concentració davant de la conselleria d’Educació (Via Augusta) i lliurament de les signatures dijous 29 a les 12h.

7- Continuïtat de les mobilitzacions a llarg termini: mantenir un dia per setmana fins a finals de juliol presència a la Plaça Sant Jaume.

image_pdfimage_print