El Departament de treball no fa públics els serveis mínims de la #9oVagaEducativa a dos dies d’aquesta

sense_serveis_minims_web.pdfDes de CGT Ensenyament i el Sindicat de Professors de Secundària (aspepc-SPS) denunciem que el Departament de Treball no ha fet pública encara la resolució sobre els serveis per la Vaga Educativa d’aquest divendres 9 d’octubre.

Aquesta publicació es fa habitualment uns dies abans de la convocatòria de vaga, així posteriorment el Departament d’Educació l’envia a tots els centres amb treballadores convocades, per tal que puguin organitzar aquests serveis mínims. Creiem que el motiu de no publicar aquests serveis mínims respon a la voluntat d’invisibilitzar aquesta vaga. El fet de no rebre la resolució que s’ha enviat en les vagues anteriors genera dubtes sobre la legalitat de la vaga. Els sindicats convocants confirmem la seva absoluta legalitat.

És paradoxal que justament qui ens imposa els serveis mínims en altres contextos ara faci aquesta maniobra d’omissió d’una informació absolutament rellevant, tant per a les famílies i alumnat, que han de saber si hi haurà personal o no als centres educatius, com per l’organització dels propis centres.

Els sindicats convocants reiterem que anem a dues vagues legalment convocades el 9 i el 15 d’octubre i demanem, vista la voluntat d’invisibilitzar-les des dels Departaments implicats del Govern, que informi urgentment a les treballadores i treballadors dels centres, tal com li correspon fer-ho.

Barcelona, 7 d’octubre del 2020
CGT Ensenyament i Sindicat de Professors de Secundària (aspepc-SPS)

sps_cgt-2.png

aturem_els_centres_per_fer-los_funcionar-2.png