El Departament deixa fora de les proves COVID a les treballadores sense targeta de l’ICS. Exigim la rectificació immediata d’aquesta greu discriminació

pcr_pais_valencia.pdfEls darrers dies ens estan arribant casos de treballadores del Departament d’Educació a les quals se’ls està negant la possibilitat de formar part del cribratge de la Covid amb automostres perquè no tenen la targeta sanitària de l’Institut Català de la Salut (ICS).

Més enllà de les reticències que ens genera com s’està fent aquest cribatge, considerem una discriminació molt greu que es deixi fora de la possibilitat de fer-se la prova a companyes i companys pel fet de no tenir aquesta targeta. A més, deixa en evidència l’enèsima mentida del Conseller Bargalló que va assegurar que s’oferiria la prova a TOTES les treballadores del Departament.

Sorprèn, i molt, que la mesura estrella als centres educatius contra la COVID-19 a la tornada de Nadal tingui un requisit que afecta a les treballadores que venen d’altres territoris, com per exemple del País Valencià, i deixa fora a bona part de les treballadores d’Ensenyament.

L’opció de fer-se la prova ha d’anar lligada al fet d’estar prestant serveis per al Departament amb independència de si estan o no empadronades a Catalunya (requisit per obtenir la targeta de l’ICS). El Departament no garanteix cap estabilitat laboral a moltes d’aquestes companyes que venen a treballar d’altres territoris (com ho va demostrar l’acomiadament de moltes d’elles el 21 de desembre sense previ avís) però sí que els exigeixi que s’empadronin i tinguin feta la targeta per fer-se una automostra que s’ofereix i es ven a laboratoris i empreses privades, entre d’altres.

A d’altres comunitats autònomes es fa una targeta provisional a persones no residents per tal que puguin fer-se la prova al seu sistema sanitari i estem convençudes que aquí es pot fer d’aquesta o d’altra forma. Torna a ser qüestió de voluntat política i no fer-ho suposa un altre menyspreu del Departament cap a les seves treballadores.

Per l’exposat, des de CGT Ensenyament exigim al Departament d’Educació una rectificació immediata per tal que totes les treballadores que ho vulguin puguin fer-se la prova, tal i com el propi Conseller va expressar.

CGT Ensenyament, 14 de gener del 2021