El Departament d’Ensenyament reconeix més casos per cobrar el juliol

El Departament d’Ensenyament ha hagut de cedir i ha modificat la nòmina de juliol d’alguns substituts i substitutes. En determinats casos el personal substitut cobrarà el mes del juliol de forma equivalent a la jornada real treballada durant el curs. Finalment els i les docents substitutes que han estat treballant amb diferents nomenaments compactats: dues mitges jornades, dos o tres terços i combinacions d’aquests, tindran reconeguda la jornada real. També s’ha corregit la nòmina en situacions en que es prioritzaven els dies consecutius treballats en jornada d’un terç per davant de la suma total de dies treballats en jornada sencera. (Consulteu modificacions a l’Atri).

Des de CGT hem requerit al Departament la data de publicació al DOGC de la resolució advertint que farem recurs o denúncia, i exigim que la modificació s’apliqui en tots els casos.

Aquest final de curs ens hem trobat davant de noves retallades de drets laborals i s’evidencia així que l’acord del 31 de gener firmat per USTEC, CCOO i UGT es quedava a mig camí i amb greus imprecisions. El que havia de ser la recuperació del cobrament de juliol ha resultat ser una estafa (els i les docents se n’han assabentat havent pagat ja la formació requerida). S’ha suprimit el dret a “congelar” el número de la borsa i, en alguns casos, els i les docents de baixa o amb permís l’1 de setembre no tindran contracte. El proper curs només es reduirà una hora lectiva i el Departament ja ha anunciat que no la cobrirà amb personal a alguns centres, no es reduirà les 2 hores lectives al personal major de 55 anys, no es cobriran les substitucions des del primer dia ni es reduiran les ràtios.

Si no s’ha modificat la nòmina de juliol a l’Atri us recomanem fer la reclamació del nomenament equivalent al temps realment treballat, als Serveis Territorials corresponents o al Departament d’Ensenyament

Una vegada més es confirma que només lluitant, amb organització i mobilitzacions, aconseguirem defensar i recuperar els nostres drets laborals i l’educació pública! Tinguem-ho present a l’inici del proper curs!

Podeu contactar amb nosaltres per dubtes o consultes a través de telèfon i correu electrònic.

CGT Ensenyament,
Barcelona, 7 de juliol de 2017

image_pdfimage_print