El govern de l’Ajuntament de Bcn s’està cobrint de Glòria

Aquest any, si ens descuidem, ni la Castanyera portarà castanyes. 

Se les han quedat els alts càrrecs…

L’Ajuntament ens comunica que el permís parental per cura de fill, filla o menor acollit fins que tinguin 8 anys a partir de l’1 de novembre de 2023 deixarà de ser retribuït, al contrari del que es va pactar prèviament.

Des de l’arribada del nou govern a Barcelona no hem parat de veure retallades de drets i de sou de les persones treballadores i habitants de la ciutat. Mentrestant, la primera mesura de l’equip de govern va ser una pujada de sou del 4% per a tots els regidors. 

Aquesta nova mesura, suposa un atac al dret a la conciliació familiar, una retallada més de drets (i ja en van unes quantes) en els escassos 5 mesos que porta el nou mandat a l’Ajuntament. A més a més, l’estira-i-arronsa amb aquest permís és lamentable, perquè l’agost del 2024 el permís haurà de ser retribuït en compliment de la directiva europea 2019/1158 de 20 de juny de 2019. 

La retallada dels triennis i els premis d’antiguitat ens van fer sortir al carrer i reclamar poder negociar els nostres drets que ara s’estan negociant. Aquesta retallada, sumada a la pèrdua de poder adquisitiu d’un 5,3% tot i l’increment salarial pactat a l’Estat, suposen un atac a les treballadores i treballadors de l’Ajuntament. S’hi pot sumar una de les altres mesures “estrelles”, el Pla Endreça, pel qual s’ha intensificat la presència policial als carrers militaritzant una ciutat enfocada al turisme on les persones treballadores i la gent que hi habitem hem passat a un segon pla. 

Per això, des de la CGT pensem plantar cara i seguir lluitant per defensar al carrer els acords aconseguits a les meses i que, sense comptar amb els sindicats, l’Ajuntament ha decidit desestimar completament.

ORGANITZA’T I LLUITA!

CGT Ajuntament Bcn

ajuntamentbarcelona@cgtbarcelona.org

http://www.cgtbarcelona.org/ssab/

Twitter: @CGT_AjBarcelona

VEGEU TOTES LES NOTES INFORMATIVES SOBRE EL PERMÍS DE 8 SETMANES: 

NOVA NOTA INFORMATIVA DE L’AJUNTAMENT SOBRE LA NO RETRIBUCIÓ DEL PERMÍS DE 8 SETMANES

NOVA NOTA INFORMATIVA DE FUNCIÓ PÚBLICA SOBRE NOUS PERMISOS RDL 5/2023 DEL 28 DE JUNY

PRIMERA NOTA INFORMATIVA DE FUNCIÓ PÚBLICA SOBRE NOUS PERMISOS RDL 5/2023 DEL 28 DE JUNY

PRIMERA NOTA INFORMATIVA AJUNTAMENT NOUS PERMISOS RDL 5/2023 DEL 28 DE JUNY

VEGEU MÉS PERMISOS I LLICÈNCIES