El Màster de Formació del Professorat de la UAB intenta sabotejar la vaga d’ensenyament

CGT UAB. Els propers dies 15, 16, 17, 29 i 30 de març tots els sindicats amb presència al sector hem convocat vaga a l’ensenyament preuniversitari. Es tracta d’una convocatòria històrica pel grau de consens sindical que hi ha al darrere. Senyal, sens dubte, que sobren motius per fer-la.

Des de CGT-UAB creiem que les treballadores i els treballadors de les universitats públiques hem de ser, com a mínim, solidàries i solidaris amb les nostres companyes i companys de l’ensenyament preuniversitari.

Lluny d’això, des de la coordinació del Màster de Formació de Professorat de la UAB han enviat, en relació a les pràctiques externes, el correu que us copiem a continuació a tots els i les alumnes que fan tasques docents en centres educatius:

Aquest missatge és, per una banda, una clara vulneració del dret de vaga, tant dels i les estudiants en pràctiques com un element de pressió cap als seus tutors/es que, previsiblement, secundaran la vaga.

Per l’altra, és un menyspreu absolut cap a la situació i les reivindicacions de les treballadores i treballadors de l’ensenyament primari i secundari per part dels responsables d’un màster que, precisament, té per objectiu formar els i les futures professores d’escoles i instituts.

Per tot això, EXIGIM:

  • A les persones responsables del Màster de formació de professorat de la UAB, una rectificació immediata i pública, que informi i fomenti el reconeixement del dret de vaga i que, com a mínim, respecti les reivindicacions de qui la convoca.
  • A l’Equip de Govern de la UAB que manifesti el seu compromís escrupolós amb el respecte del dret de vaga i eviti posicionaments en contra d’aquest per part d’instàncies de la UAB.

Des de la CGT ens reservem la carta d’emprendre les accions oportunes si es manté aquest atac a un dret fonamental com és el dret de vaga. Al mateix temps, fem una crida a la màxima solidaritat de la comunitat universitària amb la vaga de l’ensenyament preuniversitari, animem a no portar els vostres fills i filles a escola aquests dies i a assistir a les manifestacions convocades.