Els importa un rave l’educació i la salut.

Des de l’inici del confinament del 13 de març i amb el tancancament dels centres no ens hem aturat en reclamar unes mesures dignes laborals i de salut davant la improvisació esperpèntica de l’administració front la pandèmia. Va ser comprensible aleshores el caos generat amb normatives diferents cada dia i mesures improvisades ad hoc.

Ara però han tingut mesos per planificar el retorn a les aules, però el caos i desconcert continuen igual. Només hi ha una explicació, els importa un rave l’educació i la salut.
Al cap de vall tot és qüestió de diners, estan disposats a invertir en salut i educació o no? Fa anys que reclamem una sanitat i educació públiques de veritat, de gestió directa i amb els recursos que marca la llei (el 6% del PIB). Ara amb la pandèmia les mancances es fan més paleses que mai, i no han fet res per revertir-ho.
Ens llencen a la plaça de toros, a l’alumnat, als docents i a les famílies, sense cap mesura eficient; grups estables?, algú s’imagina un grup d’infants o adolescents que no es barregin entre ells?, que no es toquin als passadissos o als patis? Mascaretes?, no sabem on són ni d’on vindran, però a banda, ens imaginem set hores donant classe amb mascareta?, ens imaginem l’alumnat durant tota la jornada escolar amb la mascareta? Distancies?, a no!, les distancies ara ja no importen, les ràtios seran les de sempre. El personal vulnerable?, no res, a treballar, que no és tan arriscat.
Diuen que han contractat 8000 professionals més, doncs no sabem on els han posat, pels centres no hi són, les direccions no saben ni amb quina plantilla compten. Això sí, que cada centre faci el que pugui i redacti els seus plans de restabliment, sense cap directriu clara, beneïda autonomia de centres, que bé els va a l’administració per treure’s responsabilitats del damunt, ells sí que es renten les mans.
Ironies a banda, la CGT hem estat al peu de canó tots aquests mesos, inclòs l’estiu, reclamant informació sobre plantilles, reclamant l’anul·lació de les oposicions, reclamant els tests serològics, suplicant directrius comunes i clares per l’organització dels centres, exigint baixada de ràtios. Hem impulsat reunions intersindicals, hem plantejat la possibilitat d’una vaga.
Ara comencem el curs reclamant explicacions de les diferents qüestions referents a la protecció de la salut. Adjuntem la instància que hem fet arribar al Consorci i que esperem poder treballar en una pròxima reunió del comitè de riscos.
Des de CGT us instem a posar-vos en contacte amb nosaltres per qualsevol incidència o denúncia amb referència als temes que ens ocupen i preocupen i que comenteu als claustres i assemblees (encara que siguin virtuals) possibles mobilitzacions que considerem necessàries.
Salut i que tinguem un inici de curs el més bo possible.
CGT CEB-IMEB