FEMAREC SCCL, empresa del sector social, acomiada a una treballadora pel fet d’estar embarassada

Concentració en suport a la companya acomiadada, dimecres 27 de gener a les 9.15 davant de la Ciutat de la Justícia (Barcelona).

L’empresa Femarec SCCL s’enfronta a un judici per haver acomiadat a una de les seves treballadores pel fet d’estar embarassada.

No són casos aïllats. Si ens toquen a una, responen totes!

cas_femarec_-_sector_social.pdfEns trobem una altra vegada amb una de les grans discriminacions a les quals hem de sobreviure quan decidim ser mares, ja que moltes som acomiadades o rebem assetjament, veient-nos, en molts casos, forçades a deixar la feina.

El passat gener de 2020, FEMAREC SCCL, acomiadava la nostra companya dos dies després que aquesta hagués presentat oficialment la documentació on deia que vivia un embaràs de risc. L’empresa l’acomiadava a dia 9 de gener de 2020, fent-li signar una carta de finalització de la seva relació laboral a 10 minuts de l’hora de sortida i amb data de 20 de desembre de 2019. Una vegada més, les empreses ens enganyen i manipulen impunement.

Moltes de les empreses del tercer sector, emparades sota el paraigua de les “cooperatives”, “fundacions” i el “sense ànim de lucre”, amaguen una normalització de l’explotació i el maltractament tant a treballadores com a usuàries dels serveis que ofereixen. També amaguen un important embutxacament de beneficis econòmics, coses de l’entramat polític que hi ha darrere de les subvencions públiques… Femarec SCCL n’és un clar exemple. Com tantes altres empreses d’aquest sector on, entre altres meravelles, es fan contractes per obra i servei que haurien de ser fixes (augmentant així la inestabilitat laboral de les treballadores), es paguen sous de misèria, s’imposen jornades partides que impedeixen la conciliació familiar, forcen a treballar en dies festius sense compensació i on vivim repressió a l’hora d’organitzar-nos sindicalment (en molts casos amb la connivència dels sindicats majoritaris)… Tot sota la mentalitat capitalista de desvaloritzar els treballs relacionats amb les cures, àmbits, com sabem, totalment feminitzats i que sostenen la vida. D’igual manera, que sostenim la vida amb el treball reproductiu, mai remunerat i sempre, com aquí veiem, penat de manera directa o indirecta.

Tota impunitat per l’explotació que reps és poca quan pertanys a la classe treballadora, però, com sabem, aquesta és doble o triple quan les treballadores som dones, trans, de gèneres dissidents, migrants i/o amb diversitat funcional.
Ens mobilitzem per denunciar que de nou ens acomiaden, ens expulsen del mercat laboral, per motius de gènere. Que de nou, les lleis que suposadament ens protegeixen són paper mullat per les empreses dins d’aquesta justícia burgesa, una justícia impregnada pel sistema patriarcal i capitalista, allunyada de l’objectiu d’una igualtat real.

Ens mobilitzem perquè NO SÓN CASOS AÏLLATS, perquè la classe treballadora i, en especial les dones, trans i persones no binàries ens trobem en situació de vulnerabilitat constant. Perquè si ets dona o persona de gènere dissident, la teva realitat laboral és sinònim de precarietat. Perquè cal que ens organitzem i visibilitzem juntes aquests casos. Perquè la lluita i l’acció sindical són de totes, igual que ho són la lluita per l’habitatge, la feminista, la antirracista, la solidaritat internacional… Perquè la lluita és l’únic camí.

ORGANITZA’T, AFILIA’T, LLUITA

CGT Ensenyament i Gènere Catalunya

espxp4yxiaunfio.jpg