Fins aquí hem arribat. Aquest cinisme no s’aguanta.

Publiquem el fil de Twitter d’una professora de secundària afiliada de la CGT arran de la notícia bomba de l’avançament del curs escolar.

Quant més ens haurem d’agenollar mentre remuguem pels passadissos de les escoles?

💥Retallen en immersió lingüística i ens imposen el castellà, però la culpa és el nivell del professorat, a treure’s el C2.

💥Avancen l’inici de curs i li diuen conciliació familiar.

💥Nou currículum, amb simulacre de participació, que ho regira tot. 👇

💥Diuen que volen ciutadania crítica, activa, constructiva, solidària… però es carreguen la filosofia i les hores d’ètica i valors. Ara, la religió que no falti.

💥Diuen que volen educació de qualitat, però volen docents orquestra que entretinguin les criatures, menystenint especialitats. Més hores de lliure disposició de les direccions… què passarà amb les plantilles? més contractació a dit??

💥Diuen que volen que l’alumnat s’esforci i aprengui, però desapareix l’exigència i s’imposen eufemismes per no frustrar l’alumnat “en procés d’assoliment”, com si el futur que els espera fos de cotó fluix.

💥Diuen que són feministes, però els mitjans per la coeducació i l’educació afectivosexual brillen per la seva absència.

💥Diuen que volen democràcia, però fan lleis i decrets educatius que fomenten la jerarquia i el despotisme.

💥Diuen que volen equitat i acabar amb la segregació, però continuem finançant la concertada i promovent l’autonomia de centres a la pública per acabar de liberalitzar el mercat educatiu.

💥Diuen que amplien places públiques i racionalitzen l’FP, però es desempalleguen de la gestió dels centres i promouen la contractació de tipus laboral i a dit en l’enèssim atac al funcionariat. 

💥Diuen que volen conciliació familiar, i resulta que és conciliació empresarial, i fan de l’escola definitivament un pàrquing: començar classes sense preparar res, com si els fantàstics projectes i 50.000 sopes d’all inventades es creessin en un dia.

I tot això després d’haver-nos tirat a la palestra en pandèmia, d’anys de retallades, d’empitjorament de les condicions laborals i de sobrecàrrega de feina i d’una llei que pot suposar l’ERO més gran a l’administració pública de la història i l’acomiadament de milers d’interines.

Potser ha arribat el moment de plantar-se, no? #VagaEducativa Ja.

@Bichulola

image_pdfimage_print