Un inici de Trimestre molt intens!

Després d’aquest inici de trimestre tan intens, sembla que per fi comencem a treure el cap…

Les companyes de CGT CEB-IMEB hem volgut acompanyar-vos en tot moment, i esperem que així ho hagueu sentit.

  • Pel que fa a les visites que hem fet a les escoles us volem donar les gràcies per l’acollida que ens heu fet en aquest moment tant complex. Per nosaltres és molt important tenir moments d’encontre, així podem conèixer més i millor els vostres neguits, interessos, pensaments… de totes vosaltres i, d’aquesta manera dur a terme una representació sindical més objectiva i plural.
    Hem passat per les escoles per explicar els acords del nou conveni que apliquen a bressol, i per descomptat hem intentat situar a la gent en relació amb el tema que en general més preocupa; l’oferta pública de places d’educadora d’escola bressol, els possibles processos de consolidació de places, i la categoria professional de les educadores bressol. També hem procurat ajudar-vos a resoldre neguits i dubtes, malgrat que encara n’hi ha molts d’obert, ja que res està definit. En relació a la categoria professional us hem de dir que és un tema que ens preocupa molt, des de la CGT estem buscant assessorament legal per saber què és el que podem demanar, i fins on podem arribar amb la nostra lluita per defensar que tot el col·lectiu continuï sent A2; després de visitar les escoles sembla que aquesta seria demanda principal per part del col·lectiu.
  • En relació amb els nous protocols COVID i la situació d’ofec viscuda dins les escoles des del primer dia de l’inici d’aquest trimestre, hem intentat donar-vos resposta a tots els dubtes i inquietuds que ens heu anat transmetent. Sensibles i indignades pels canvis constants de protocols, i a la vegada pels protocols poc clars establerts pel Departament, hem estat reivindicant més drets i més recursos al costat dels nostres companys de CGT Ensenyament, vegeu comunicat. Una vegada més hem viscut el desemparament del Departament cap a les escoles bressol i per això, en molts moments no hem pogut donar respostes. Com ens heu explicat que us passava a vosaltres, tampoc se’ns responien els dubtes concrets, o quan es feia ja no existia aquella casuística, sinó una altra. En tot moment hem estat conscients de la situació de malestar i neguit que heu viscut i així ho hem fet arribar a la tècnica de prevenció de riscos laborals de l’IMEB, buscant obtenir solucions i respostes més clares que han tardat massa a arribar.
  • Pel que fa a les condicions de les educadores bressol i de les condicions de les escoles també ens agradaria fer-vos cinc cèntims, ja que arran de la negociació del nou conveni encara ens ha quedat més clar que aquest Ajuntament no té gens d’interès, ni cap mirament cap a la nostra tasca, el nostre col·lectiu, i el bon funcionament de les nostres escoles. A banda que ens han tancat les portes a parlar de les propostes que teníem preparades amb la vostra col·laboració, tampoc ens han deixat treballar-ho a la mesa tècnica del IMEB, malgrat que des de l’inici del primer trimestre de curs portem demanant aquesta reunió. Per aquest motiu, i perquè després de rebre – a través vostra-, la informació sobre la proposta de modificació de l’horari de la persona complementària que us han fet arribar altres sindicats, les nostres sospites en relació amb les males praxis de l’administració -ja denunciades el curs passat- agafen més força. No pot ser que temes tan importants com aquest es tractin sense la representació de tota la part social, així doncs hem entregat una instància denunciant la poca transparència d’aquest ajuntament.

Tanmateix, no ens volem acomiadar sense reconèixer la victòria col·lectiva en relació amb la modificació de l’Icetazo. Malgrat que no hem aconseguit tot allò que volíem i que es continua parlant de places i no de persones, es van acceptar esmenes que han esdevingut una modificació parcial en referència al procés d’estabilització. Tot això ha estat gràcies a totes les persones que heu sostingut aquest embat per mitjà de la lluita.

*Com sabeu estem sempre obertes a venir a les escoles a fer-vos una visita, així que si encara no hem vingut i esteu interessades en el fet que ho fem, només cal que ens escriviu a cgtcebimeb@gmail.com i ens feu una proposta de dia.

Seguim!