[Jornada MUCE] ADOCTRINEM? Per una educació crítica i democràtica

Les organitzacions del MUCE* us animen a participar a la Jornada: “Adoctrinem? Per una educació crítica i democràtica”

Lloc: Seu de l’A.M. Rosa Sensat, Av. de les Drassanes, 3, Barcelona (metro Drassanes)

Data: dissabte 3 de març, de les 10h a les 13.30h

La nova ofensiva partidista que estem patint sobre l’educació ha arribat a l’extrem de portar algunes persones docents davant dels jutges. A més, ha afectat la convivència de diferents centres de forma que, algunes famílies, s’han permès amenaçar mestres i, fins i tot, alguns s’han vist desautoritzats.

Som conscients que, aquest ambient, pot arribar a estendre’s si no fem les coses bé.
Quin paper han de jugar els docents? Què poden fer les AMPA? Què cal exigir a les administracions? Els alumnes hi tenen alguna cosa a dir? Si no s’aborda un tema perquè una família no ho vol, es vulnera els drets dels altres alumnes?

Ara bé, per fer la seva feina les persones que es dediquen a la docència han de poder treballar amb tranquil·litat i sense censura. Per una educació crítica, en els centres hem de poder parlar de tot. Parlar de tot en les condicions adequades i, sempre, des del respecte.

Que els docents puguin exercir de docents, i les mares i pares puguin exercir com a mares i pares.

Perquè la realitat sempre és plena de matisos.

Des del MUCE organitzem aquesta jornada amb l’objectiu d’explorar vies per defensar la pluralitat, l’esperit crític i el funcionament democràtic dels nostres centres. I evidentment, donar eines a docents i famílies per a respondre a la situació actual.

Programa:

“Compromís ètic del professorat”, David Altimir, mestre i membre de l’AM Rosa Sensat

“L’ensenyament/aprenentatge de les ciències socials com instrument de reflexió”, Joan Pagès Blanch, catedràtic de la Facultat de Ciències de l’Educació, UAB

“El tractament de temes controvertits en els centres educatius”, Jaume Trilla Bernet, catedràtic de la Facultat d’Educació, UB

“La llibertat de pensament en el marc de l’educació”, Lidon Gasull Figueras, advocada

Debat obert i conjunt

Presenten i moderen: Joana Bregolat i Germinal Font, estudiants.

Objectius:

Jornada per debatre i reflexionar sobre les estratègies que es desenvolupen als centres educatius per fomentar l’educació democràtica, plural, respectuosa… Com des de l’Escola Catalana es continua treballant en valors de llibertat, convivència, democràcia, diàleg, respecte i esperit crític, pilars fonamentals del nostre sistema educatiu.

Servei de canguratge (prèvia sol·licitud) en el formulari d’inscripció.

Formulari d’inscripció.

Web del MUCE

img-20180214-wa0009.jpg

*Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE):

Associació d’Estudiants Progressistes (AEP) – Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) – Associació de Mestres Rosa Sensat (AMRS) – Catalunya Laïca – Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes d’Educació Secundària (FAPAES) – Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC) – Federació d’Educació de CCOO – Federació d’Ensenyament de CGT- Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya (FMRPC) – Federació d’Ensenyament FETE-UGT – Front d’Estudiants (FdE) – Sindicat d’Estudiants (SE) – Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) – USTEC-STEs (IAC)