[Jornada] Relacions entre persones, diversitat i educació afectiva i sexual

Matinals d’educació a Cerdanyola del Vallès. Institut Banús (Sant Casimir, 16). Continuem parlant sobre respecte en les relacions entre persones, de diversitat i educació afectiva i sexual, aquest dissabte 19 de gener a partir de les 10.30h.

“El valor del respecte”serà tema central a la segona matinal d’Educant per a la vida, el proper dissabte 19 de gener.

Situacions que a diari ens trasbalsen, i ens fan pensar en la prevenció, són les que es volen analitzar en aquesta matinal, al mateix temps que intercanviar anàlisis i eines per a l’acció educativa. Una matinal per fer aportacions en la construcció de l’ideari col·lectiu que ha de fer prevaldre el respecte propi i cap a les altres persones amb qui convivim.

Maribel Cárdenas, professora en sociologia de la UAB i experta en feminisme, i Fran Sánchez, regidor per a polítiques LGTBI a Ripollet, obriran la primera part de la matinal parlant-nos de com hem avançat i de quant ens falta encara. En la segona part, coneixerem experiències concretes a Cerdanyola tant en el camp educatiu com en el de l’activisme social. Una matinal dedicada als valors que necessitem com a societat per poder conviure en pau i llibertat, sobre el valor del respecte en les relacions interpersonals i quina pot ser l’aportació de les persones que tenim responsabilitats en educació.

Només des del respecte es poden bastir relacions positives i duradores entre les persones de tota condició. Només des del respecte podem evitar l’abús, el bulliyng, l’agressió de qualsevol mena… Només des del respecte podem mantenir-nos lliures i estimar-nos. Necessitem establir les nostres relacions interpersonals lluny del menyspreu, de la condescendència i de la desconsideració, ans al contrari, intentant identificar les pròpies necessitats i les de l’altre.

Dissabte 19 de gener, de 10.30 a 13.30. Institut Banús. Sant Casimir, 16 – Cerdanyola del Vallès –

Les jornades compten amb el suport de les següents entitats, col·lectius i organitzacions : PAC Cerdanyola, FAPAC, CGT, CCOO, UGT, USTEC, SEPC, DxR, Espai Obert i CDR Cerdanyola.

PROGRAMA

Dissabte 19 de gener

10.30h. Benvinguda i presentació de la jornada
10.40h. El valor del respecte en les relacions interpersonals. Fran Sánchez
11.10h. Maribel Cárdenas
11.40h. Col·loqui amb les persones assistents
12.10h. Descans i petit refrigeri
12.30h. Educació afectiva i sexual. Professorat i membres d’ AFA de Cerdanyola
12.45h. Georgina Hidalgo i Mar Fondevila, activistes de La Figa Rebel
13.00h. Debat, interacció amb les ponents i conclusions
13.30h. Cloenda

educantperlavida.jpg