Apunts assemblea Bressols Indignades. 17.12.18

Ordre del dia: 
1. Carta oberta a l’Ajuntament
2. Reunió amb el comissionat d’educació M.A. Essomba
3. Sammarretes


1. Carta oberta a l’Ajuntament 
S’ha escrit una carta com a col·lectiu d’escoles bresssol explicant la situació de les escoles bressol i reclamant la reversió de les retallades arran de la celebració de les 100 escoles bressol. S’acorda contactar amb mitjans de comunicació i fer difusió de la carta.

VEURE CARTA


2. Reunió comissionat-La reunió serà el 29 de gener. Es demana fer recull de demandes i exemples de situacions límits
-S’habilitarà alguna manera per poder ampliar el recull. Es comenten algunes situacions:
-Ràtios: cal un pla per fer-la efectiva atès que l’actual govern s’hi va comprometre, fins arribar a 5-9-15
-S’ha detectat una irregularitat en la nòmina en quant al sou base i l’increment del plus per experiència. -Es comenta que essent classificades com a categoria A2, s’està cobrant un sou base de categoria E. —-S’ha de fer demanda als sindicats de la mesa que ja s’ha fet i es tornarà a esmentar en l’assemblea que han convocat CCOO i UGT el proper dijous 20 de desembre a les 17.30 a l’IMEB
-A moltes escoles bressol noves s’ha començat l’activitat sense tots els materials i les educadores han hagut de posar diners de la seva butxaca per sufragar la manca de material.
-S’hauria de començar la reversió de les retallades a les escoles en zones d’alta complexitat i incrementar la inversió en aquestes, es treballa en condicions molt dures. El pla de barris contempla de la mateixa manera zones que tenen una situació diferent.
-S’ha de fer un pla pels infants amb NEE atès que el sistema actual no és inclusiu. Manquen professionals a dedicació completa.
-El suport educatiu ha ajudat però suposa un pedaç. S’ha de tenir en compte que les condicions laborals de les treballadores de suport educatiu són precàries perquè estan externalitzades. S’ha de reclamar la internalització d’aquest personal a través d’una borsa gestionada directament per l’administració pública.
-Cal incrementar la contractació d’educadores bressol. En alguns ajuntaments hi ha 2 educadores per cada espai.

3. Samarretes. S’ha exhaurit la primera comanda de samarretes d’escoles bressol indignades. Gràcies per l’acollida.
En cas de volguer-ne, omple aquest formulari: 
https://goo.gl/forms/6N36U7m9VWMWyv9X2
Es demana que es comparteixi per que arribi a tothom. Es recorda que el preu és de 8€.
Hi ha temps per a demanar-les fins el 9 de gener.
S’espera tenir-les per finals de gener. Un cop les tinguin s’avisarà del punt i dia de recollida.

4. Altres intervencions
-El dia de la reunió amb el comissionat es podria fer algun tipus de mobilització.
-Respecte el conveni, s’hauria de dir als sindicats de la mesa que no el signin atès que no s’ha consultat les treballadores i la negociació no ha sigut transparent. A més s’ha de sol·lucionar la qüestió salarial. 
-S’hauria de proposar als sindicats de la mesa de fer algun tipus de mobilització en el moment de la negociació.
-S’ha intentat incloure a les escoles bressol en les reivindicacions dels sindicats convocants de la vaga del 29n per l’educació pública i la reversió de les retallades, però la demanda del retorn de la inversió en les escoles bressol no és suficient. S’hauria de fer feina per modificar les lleis al respecte que emanen de la Generalitat (i l’Estat), per exemple per bloquejar ràtios.