Denunciem el menysteniment del Departament d’Educació ca a les seves treballadores TEEI amb contracte laboral fix

Des de CGT Ensenyament volem fer arribar la nostra queixa al Departament d’Educació per la situació en la qual es troben algunes companyes TEEI amb contracte fix des del mes de gener. Per culpa de la manca de disponibilitat de places en alguns territoris, algunes companyes TEEIs han hagut de marxar a més de 40 quilòmetres de distància de les seves llars. Aquestes companyes han demanat una mobilitat funcional, que ja ha estat aprovada, així i tot encara no se’ls hi ha ofert cap plaça. I des del mes de gener continuen desplaçant-se diàriament lluny del seu lloc de residència, o en alguns casos ha estat necessari el seu trasllat de domicili. Tot i això, i tenint aquestes persones en espera d’una plaça més a prop de les seves cases, el Departament d’Educació, el passat dia 5 de juliol, va publicar un llistat de més de 70 places que s’oferiran a persones de la borsa a les adjudicacions d’estiu.

Des de CGT demanem que primer es resolguin totes les mobilitats funcionals aprovades i que puguin accedir aquestes treballadores a alguna d’aquestes places ofertades, i que després s’ofereixen les vacants que restin, amb totes les places que aquestes TEEis deixin lliures.

Creiem que el Departament d’Educació hauria de tenir en compte, els anys de dedicació que aquestes treballadores han ofert als centres escolars de Catalunya. Així com, essent treballadores fixes del departament, es faciliti la conciliació de vida familiar i laboral d’aquestes. Per tot això, demanem que el Departament d’Educació solucioni en caràcter d’urgència la situació d’aquestes treballadores.