La Federació d’Ensenyament comença a caminar

Federació d’Ensenyament de Catalunya

Des de fa algun temps, entre l’afiliació i militància del sector educatiu, lleure i  sector social, es venia gestant la necessitat d’una federació que aglutini i organitzi, encara més a  tot el territori de Catalunya, al conjunt d’afiliades del sector. Les tasques d’organització i acció sindical que des de sempre havien portat endavant amb moltíssim esforç i encert les companyes i companys del Sindicat d’Ensenyament de Barcelona, amb el suport i acció de la militància de sindicats locals, va fer que la CGT es mantingués, en primera línia i de manera sostenible, en la lluita pels drets de les treballadores del sector educatiu, social i lleure.

El creixement general de l’afiliació a la CGT en els últims anys també s’ha produït en el nostre sector, com no podia ser d’una altra manera, encara enmig d’una crisi sanitària i social resultat de la crisi capitalista. I amb la constitució del Sindicat d’Ensenyament del Baix Llobregat, finalment la federació es va convertir en una realitat. Sobre la base de l’impuls organitzatiu de la militància, foguejada en les experiències de la lluita sindical prèvia, la Federació d’Ensenyament de Catalunya de la CGT se suma així a l’organització de la lluita anarcosindicalista per uns serveis i una educació pública, gratuïta, segura, laica, feminista i llibertària. I farem front a tota classe de repressió exercida sobre qui defensa aquests principis, com és el cas de 27 i més.

Un dels objectius centrals continua sent l’organització i comunicació amb tota l’afiliació del sector educatiu, social i de lleure de Catalunya, bé per estar afiliades als sindicats d’ensenyament de Barcelona o del Baix Llobregat, bé per estar afiliades a sindicats d’oficis varis o federacions locals, i treballar en el sector. 

Una de les nostres principals línies d’actuació és facilitar i impulsar l’organització de l’afiliació d’educació / sector social i lleure als seus propis territoris, i dotar-los d’eines per sumar-se a la lluita col·lectiva en pro dels drets de la classe treballadora i per la justícia social.

En aquest sentit, la Federació és resultat del mateix creixement de la CGT, i no pretén més que aportar voluntats, solidaritat, suport mutu i acció sindical allí on faci falta, per a sumar-se a la lluita col·lectiva que portem endavant l’afiliació del conjunt de la CGT.

En aquesta primera fase, des de la Federació d’Ensenyament de Catalunya es fa una crida a tota l’afiliació del sector al contacte i a la participació amb les nostres diferents secretaries, perquè són espais horitzontals i oberts per a participar, i on totes aprenem de totes.

  • Secretaria General: fedensecat@cgtcatalunya.cat
  • Secretaria de Organització: fedensecat-organitzacio@cgtcatalunya.cat
  • Secretaria de Comunicació: fedensecat-comunicacio@cgtcatalunya.cat
  • Secretaria de Gènere: fedensecat-genere@cgtcatalunya.cat
  • Secretaria d’Acció Sindical: fedensecat-acciosindical@cgtcatalunya.cat
  • Secretaria d’Acció Social: fedensecat-acciosocial@cgtcatalunya.cat
  • Secretaria de Jurídica: fedensecat-juridica@cgtcatalunya.cat
  • Secretaria de Finances: fedensecat-finances@cgtcatalunya.cat
  • Secretaria de Formació: fedensecat-formacio@cgtcatalunya.cat

Federació d’Ensenyament de la CGT Catalunya

Federació d’Ensenyament de la CGT Catalunya
https://www.cgtensenyament.cat
@CGTEnsenyament