La Junta de Personal de Barcelona comença a tractar els problemes del professorat

Segona reunió de la Junta de Personal de Barcelona

PER UN VOT DE DIFERÈNCIA REBUTJA LA PARALITZACIÓ DE LA SISENA HORA

La segona Junta de Personal s’ha reunit el passat 25 de maig. A l’ordre del dia hi havia l’aprovació del reglament i un punt de la representació dels comitès de salut laboral. La CGT va proposar la inclusió de 4 punts a l’ordre del dia i, aquest cop, es va acceptar:

o Valoració de l’aplicació de la 6a hora
o Valoració dels plans de millora a secundària
o Suport a les mobilitzacions del professorat d’adults
o Suport a la Formació Professional

Per fi comencem a discutir de temes que afecten els centres i el professorat:

Sisena hora: Proposàvem el posicionament en contra de la sisena i la demanda de la seva paralització.

Nosaltres vam insistir en el rebuig que es manifesta als centres i que la mateixa USTEC ha recollit en el seu estudi, que fa evident demanar la paralització. Però USTEC i CCOO van intervenir per a que no es poses a votació i com insistírem, USTEC va argumentar l’abstenció i CCOO el rebuig tot presentant com a contraposats altres punts que no ho eren, però malgrat aquestes demandes el resultat va ser:

Text proposat: “Paralització de la sisena hora a la primària pública i dedicació dels mestres incrementats per aquesta mesura a millorar l’atenció a l’alumnat i a disminuir les ràtios en primària i infantil”.
A favor de la proposta de CGT: 10 vots.
En contra 11 vots.
Abstencions 9 vots.

Formació Professional:

Proposàvem que la Junta donés suport la campanya iniciada per CCOO, USTEC y UGT i que es contemplessin mesures d’accés del PTFP i dels mestres de primària a ESO, cap un cos únic d’ensenyants. Els companys de FP van dir que a la plataforma ja es contemplava la primera part i es va quedar que la segona de mestres d’ESO s’inclouria en el punt de secundària.

També es va demanar crear una comissió de seguiment en la que estiguessin tots els sindicats de la Junta.

Així mateix es recolza la concentració del proper 22 de juny.

Educació de Persones Adultes.

La Junta es va adherir a la campanya impulsada per la Mesa d’Educació de Persones Adultes que havia reunit a més de 1000 persones a Pça S. Jaume el passat 10 de maig, en una concentració a la qual es va fer entrega al President, Montilla de més 3000 cartes demanant el compliment de l’acord signat pel Departament i els sindicats el 11 de maig de 2006.

La Junta enviarà també la carta a Montilla.

• Pla de millora de la secundària:

Proposàvem:
Text: “Millora efectiva amb important increment de plantilles a la secundària que permeti desdoblaments en totes les matèries, millor funció tutorial…” i oralment incloíem el punt pendent de “mesures d’accés dels mestres de primària de l’ESO cap un cos únic d’ensenyants” que havíem presentat al punt de FP

Però CCOO va avençar una proposta que portaven consensuada els sindicats presents a la Mesa de Negociació. Vam acceptar treballar per unificar-les.

Resposta a les declaracions de Maragall:

Proposàvem una carta a Montilla rebutjant les declaracions i demanant el cessament. Hi va haver intervencions sobre la resposta i finalment es va acceptar un redactat unitari que no incloïa la demanda de cessament.

Pla de mobilitzacions:

Malgrat no es va votar, es va consensuar que la nostra proposta d’anar ara a una acció simbòlica pel conjunt de punts aprovats presos com a plataforma en defensa de l’ensenyament públic, que tingués continuïtat el curs vinent amb un pla d’accions, era una proposta que la Junta recomanava als sindicats presents per a que tinguessin una reunió i arribessin a una proposta conjunta. Així doncs vam quedar a l’espera de la convocatòria per part dels sindicats majoritaris.

4. En un punt de varis vam proposar el suport al comunicat enviat prèviament per la Permanent al Consolat Argentí a Barcelona, exigint investigació i càstig per l’assassinat d’un mestre a Neuquèn, i que es tornès a enviar com a Junta, junt amb una recollida de signatures individuals que assumíem des d’allà i sindicat a sindicat, tot donant [resposta a la nova sol•licitut que ens arriba del sindicat de mestres de Neuquén (ATEN) d’exigir NO A LA IMPUNIDAD.

També es van tractar el reglament de la Junta de Personal i el dels delegats de salut laboral, el resum dels quals teniu annexats.