Les interines docents s’organitzen. PINDO

Plataforma d’Interines Docents de Catalunya (PinDo) 

Les Interines Docents del Departament d’Educació, afectades per l’abús de temporalitat  des de fa molts anys, ens hem organitzat per defensar els nostres drets davant el frau de llei  comès per l’Administració Pública de Catalunya. 

🔸Girona 🔸 https://t.me/+KEpKLM2ct9BkOGJk

🔸Tarragona Terres de l’Ebre🔸 https://t.me/+aXHAvUfvpHI2YWI0

🔸Lleida🔸 https://t.me/+syQlYG0-vowyYmM8

🔸Bcn-Consorci🔸 https://t.me/+UZewkZPQGzM2ZGY0

🔸Bcn-Comarques🔸 https://t.me/+5OfgLTC8jSsyZjY0

🔸Catalunya Central🔸 https://t.me/+4B0zheVjGGY3OTY0

🔸Baix Llobregat🔸 https://t.me/+ojs16gT3oytlY2E8

🔸Mataró🔸 https://t.me/joinchat/RsiPCG1iKt80OTNk

🔸Mollet del Vallès🔸 https://t.me/+KbII5EQ8yew0ZGY0

🔸Maresme – V. Oriental🔸 https://t.me/+wrPDfaOfeEE3MjQ0

🔸Vallès Occidental 🔸 https://t.me/+6jTDKTcCYSc5NTY0

La sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), de 19 de març de 2020,  determina que hi ha frau de llei per l’existència d’abús de temporalitat de personal interí de  llarga durada per part de l’Administració pública a tot l’estat espanyol. 

A Catalunya som aproximadament un 25% del total de docents, unes 18.000 persones  docents interines amb més de 3 anys d’experiència a l’educació pública. Podem perdre el  nostre lloc de treball amb el plantejament d’unes oposicions injustes que no garanteixen  l’estabilitat de les que ja hi som. Aquest punt també el reconeix, de forma clara, la sentència ja  citada del TJUE.  

Aquests processos injustos són negociats per alguns sindicats, que ni tan sols tenen  representació majoritària a l’educació pública ni cap consideració per a l’estabilitat de col·lectiu  docent interí. Aquests sindicats no ens representen, ja que promouen i permeten la pèrdua de  llocs de treball ocupats per interines docents desde fa anys. 

Per aquest motiu demanem, exigim, a les autoritats pertinents i als grups polítics, les mesures  necessàries i immediates per: 

– estabilitzar a les docents interines que han donat estructura al sistema educatiu públic fins  ara, tot valorant la seva experiència com un afegit necessari per a la qualitat de l’educació  pública. 

– aturar tots els processos d’oposicions oberts (o per obrir). Especialment les oposicions que  s’han d’iniciar el proper 4 de setembre (aprox. 5000 places), al mig d’una pandèmia i que,  donades les condicions actuals, poden perjudicar a moltes interines docents que no poden  preparar-les en igualtat de condicions que unes altres, i perdre el seu lloc de feina actual. 

– establir processos que permetin, realment, l’estabilització de les persones que ja hi són  treballant des de fa més de 3 anys (com a l’empresa privada seria del tot impensable  acomiadar a treballadores que fa 3 anys ó més que formen part de la seva plantilla,  mitjançant un examen, per contractar-ne personal nou). 

Iniciem les reclamacions i demandes judicials pertinents per defensar els nostres drets, això  com totes les mobilitzacions i accions que considerem. 

LES QUE HI SÓN ES QUEDEN!!!  

#interinesdocentsenlluita 

#lesquehisonesqueden 

#perlafixesa