Les sales d’estudi de Barcelona convocades a fer vaga el cap de setmana abans de la selectivitat

La CGT convoca vaga els dies 3 i 4 de juny després que la Fundació Pere Tarrés, gestora del servei, obligui a treballar dues jornades no contemplades al contracte.

Denuncien que la Fundació Pere Tarrés està duent a terme acomiadaments encoberts a aquelles persones que es neguen a treballar fora del seu horari laboral.

Barcelona, 24 de maig de 2023 .- La CGT ha convocat dues jornades de vaga els dies 3 i 4 de juny al servei de sales d’estudi de les biblioteques municipals de Barcelona, un servei externalitzat gestionat per la Fundació Pere Tarrés. Una vintena treballadors i treballadores de 10 centres municipals estan convocats a la vaga i es preveu que el seguiment sigui elevat en un cap de setmana d’activitat punta, previ a les proves PAU.

“El cap de setmana previ a la selectivitat no està inclòs en el contracte laboral de la majoria de la plantilla. Els anys anteriors era voluntari treballar-lo i es remunerava amb un plus que ara ha desaparegut”, denuncia Sergio Ledo, membre de la secció sindical de la CGT a la Fundació Pere Tarrés. Un canvi que vulnera el dret adquirit de voluntarietat del servei.

Laura Gené, delegada de personal de CGT Lleure, apunta que “s’obliga a treballar un cap de setmana que no està recollit per contracte laboral i aquelles treballadores que no ho volen fer estan rebent represàlies”. Entre les diverses notificacions per part de l’empresa que han rebut les treballadores hi consta una ampliació del contracte feta després del preavís de vaga – vulnerant, per tant, el dret a vaga – i l’enviament de models de baixa voluntària per a aquelles persones que s’han negat a treballar fora del seu horari laboral.

La secció sindical denuncia la repressió que està rebent la plantilla: “S’estan fent acomiadaments encoberts, obligant les treballadores a deixar la feina si no s’alineen amb l’empresa”, explica Ledo.

El servei de sales d’estudi compta amb 10 sales permanents ubicades en biblioteques, que es veuen reforçades en moments de molta concurrència per diverses sales d’estudi puntuals, situades a altres centres, que enguany no obriran durant el cap de setmana previ a les PAU.