Les veritables raons de l’església, la patronal y el PP contra la LOE

Comunicat de CGT sobre la manifestació de dissabte 12 de novembre

El passat dissabte 12 de novembre, com ja tots sabíem donada la gran publicitat que des de fa setmanes s’ha fet a través de tots els mitjans de comunicació, va tenir lloc una Manifestació a Madrid contra la futura Llei Orgànica d’Educació (LOE) convocada per l’Església, la Patronal de l’Ensenyament i el Partit Popular.

Per a la Federació d’Ensenyament de CGT, la veritable raó, la principal, per la qual es van mobilitzar és de tipus econòmic, volen més i més diners públics per a finançar la seva educació privada. Una educació privada en la qual sobren els fills i filles dels treballadors, dels exclosos socials, una educació privada que adoctrina de forma sectària i excloent, una educació privada que garanteix la separació dels fills de la classe alta i mitjana dels nostres fills. I aquesta separació, aquesta segregació social, volen que la hi paguem amb diners de tots, amb diners públics.

Tots els arguments que està utilitzant l’Església, la patronal i el PP com la llibertat d’elecció de centres, la justícia, el dret de les famílies a l’educació en valors propis… només representen el cinisme, la manipulació i la demagògia per a aconseguir un tipus de societat dividida entre privilegiats i exclosos i, per tant, una societat menys democràtica, menys igualitària, menys plural, menys solidària. Ells volen educar als seus fills en els seus propis centres allunyats dels fills dels treballadors que, segons ells, són qui fracassen, són violents, no estudien i representen una mala influència.

Són cínics, manipuladors i demagogs perquè lamentablement, la LOE no és una llei progressista que aposti obertament per l’educació pública per a tots i totes sinó que ratifica la privatització de l’educació, la LOE no és la llei que necessiten els fills i filles dels treballadors per a integrar-se en la societat, per a ser protagonistes de la mateixa, per a conviure en llibertat, pluralitat i diversitat amb tots els nens i joves amb independència de la seva classe social.

La LOE ha fet moltes concessions a allò que representen els convocants de la manifestació. Garanteix el progressiu desmantellament de l’educació pública, garanteix el transvasament de diners públics a la patronal dels centres concertats perquè eduquin amb la seva ideologia partidista. La LOE segueix mantenint la religió a les aules, no inverteix prou per a millorar la qualitat i reduir el fracàs escolar, no soluciona el problema de la precarietat social i laboral del professorat i personal d’administració i serveis, no soluciona el problema del professorat interí, etc. etc.

Que l’Església, la Patronal i el PP es manifestin contra la LOE no significa que la LOE vagi contra els interessos de la classe social a la qual representen i defensen els convocants de la manifestació del 12 de novembre, sinó que amaguen els seus autèntics valors d’egoisme, absolutisme, conservadorisme, immobilisme i sectarisme social.

Que l’educació pública estigui al servei de tots i totes amb independència de la classe social i que permeti la formació en els valors universals i els drets socials, és la tasca que tenim per davant. Des de CGT treballem per a mobilitzar-nos per aconseguir-lo, juntament amb totes aquelles altres organitzacions socials, sindicals… que comparteixin el nostre objectiu.

NI UN EURO PER A LA PRIVADA!

FORA LA RELIGIÓ DELS CENTTRES PÚBLICS!