[Manifest] Salvem l’Escola Polinyà

Plataforma #SalvemEscolaPolinyà

Signa el manifest

MANIFEST #SalvemEscolaPolinyà

A l’Escola Polinyà tenim les emocions desbordades des de gener quan se’ns va informar verbalment que la nostra escola podria desaparèixer. Fa deu mesos que la nostra comunitat educativa ha hagut de seguir amb la vida a l’escola i, a causa de la crisi sanitària actual, també a casa envoltada d’informacions poc clares per part de les administracions en relació al nostre futur.

Seguir endavant quan el projecte educatiu dels teus fills i filles penja d’un fil no és fàcil. Som una escola petita, d’un municipi petit del Vallès Occidental. Fa 10 cursos que estem en mòduls prefabricats esperant un edifici definitiu i l’ampliació del nostre projecte a institut escola, tal i com se’ns va prometre l’any 2011. Aquí vam néixer, hem crescut i ens hem consolidat com un projecte d’escola viva i activa, dels pocs que tenim en aquesta àrea del Vallès. L’Escola Polinyà compta amb un equip de mestres capaç i format específicament i és centre formador per a professionals del món de l’educació i estudiants. Convé remarcar que mantenir la nostra escola suposa mantenir viu aquest talent.

El Departament d’Educació, a través de SSTT, ens va informar verbalment a l’octubre que el curs vinent no obrirà línia de P3 a la nostra escola a causa de la baixa natalitat del municipi. El Departament pretén estalviar recursos i concentrar tota l’oferta educativa a les dues escoles que tenen edifici, deixant una part de la població sense l’escola de proximitat que vol i tancant un projecte pedagògic que està en sintonia amb la transformació educativa que ell mateix promou. Però la priorització dels factors econòmics no hauria de servir com a excusa per fer desaparèixer cap projecte pedagògic en l’escola pública.

Volem que els nostres fills i filles continuïn compartint, vivint experiències, creixent i aprenent a la seva escola. Per això les famílies seguirem apostant per construir col·lectivament el nostre projecte d’escola i recolzant el claustre i la resta de professionals que hi treballen. Perquè som molt més que un pegat per absorbir un pic de natalitat. Som una escola pública, viva i activa, un ecosistema de famílies amb tot un futur per construir.

Vetllar, tenir cura i protegir l’educació dels nostres fills i filles és una responsabilitat de tota la societat en conjunt. Per això les nostres demandes són clares:

Encoratgem l’Ajuntament a treballar en una resposta conjunta amb la nostra comunitat educativa per tal de conservar la riquesa pedagògica del municipi i mantenir vius tots els projectes educatius de Polinyà. Volem que el consistori defensi el títol de primera Vila Groga de Catalunya i promogui l’educació pública, de qualitat, inclusiva, democràtica, participativa i diversa per a tothom.

Demanem al Departament d’Educació que sigui coherent i mantingui viu un projecte pedagògic que va en sintonia amb el model educatiu que ell mateix promou. Volem mantenir la línia de P3 el curs 2021-22 i mantenir el nostre claustre amb personal format en educació viva i activa, com també una ubicació definitiva per l’escola.

Animem l’administració a reduir les ràtios dels centres educatius per tal de garantir un ensenyament de qualitat i una millor atenció vers els nostres infants.

Les famílies de l’Escola Polinyà apostem per una escola pública on la qualitat educativa i les necessitats d’aprenentatge dels infants estiguin al centre. Nosaltres ho tenim clar: Volem la nostra escola.

SALVEM L’ESCOLA POLINYÀ!

CAP ESCOLA PÚBLICA ES TANCA!

Plataforma #SalvemEscolaPolinyà
@salescpolinya

salvemescolapolinya@gmail.com