Matinals Educant per la vida. Drets Humans i Solidaritat

3es Jornades Educant per a la vida. 23 de març a l’Institut Banús de Cerdanyola. Enguany el tema comú de les tres xerrades són els valors de la nostra societat, i aquesta, la darrera, parlarà de Drets Humans i solidaritat.

Drets Humans i Solidaritat

Aquesta matinal, la tercera d’aquest curs escolar, completa la proposta de tres matins de dissabte que Educant per a la vida a dedicat a parlar de, i a construir plegades, una educació basada en els Valors. En aquesta ocasió volem posar sobre la taula que, per motius diversos, les persones cerquem llocs on viure pensant que són millors que els nostres de procedència. Motius econòmics, mediambientals, polítics,…fan que ens desplacem i no sempre de la manera més idònia.

Catalunya, que sempre ha estat terra d’acollida, segueix rebent persones d’arreu i hem cregut convenient dedicar una matinal per reflexionar i compartir sobre l’actualitat en les condicions d’acollida. Diverses persones convidades creiem que ho faran possible.

Xènia Amorós per la FAPAC i Maria Castaño i Victòria Calvet per Acollim Cerdanyola – Ripollet exposaran la seva tasca i les seves propostes i defensaran que totes les persones Som ciutadanes del món però que calen recursos si volem avançar en la defensa dels drets bàsics.

En la segona part de la matinal, sota el títol Compartim per créixer, es presentaran accions educatives que ja es porten a terme a la nostra localitat des del punt de vista de l’alumnat.

Les jornades compten amb el suport de les següents entitats, col·lectius i organitzacions : PAC Cerdanyola, FAPAC, CGT, CCOO, UGT, USTEC, SEPC, DxR, Espai Obert i CDR Cerdanyola.

PROGRAMA
Dissabte 23 de març de 2019

EDUQUEM EN LA DEFENSA DELS DRETS HUMANS

10:30h
Benvinguda i presentació de les Jornades

SOM CIUTADANES DEL MÓN
10:40h
Polítiques educatives des del Departament d’Educació
Ponents:
Xènia Amorós. Vicepresidenta de la FAPAC
Fem acollida. Quines són les orientacions, la formació i els recursos per fer-la possible? Existeixen situacions de segregació?

11:00h
El paper de les ONG. La seva acció diària i les relacions amb l’administració.
Ponents:
Maria Castaño i Victòria Calvet.
Acollim Cerdanyola-Ripollet, membre de la Coordinadora Obrim Fronteres
El dia a dia en l’acollida de persones nouvingudes “destapa” les vulneracions dels drets bàsics en diversos casos.

11.20h
Col·loqui entre les persones assistents.

11: 50h
Descans i petit refrigeri

COMPARTIR PER CRÉIXER

12: 20h
Posem en comú experiències d’accions educatives a primària, secundària i adults, des del punt de vista de l’alumnat.
Què ha significat per a tu estar en contacte directe amb l’experiència vital de persones migrants?

13h
Col·loqui entre les persones assistents.

13:30h Cloenda

educant_per_la_vida_3_23_de_marc.jpg