Més de 600 vetlladores de la Fundació SAMU sense cobrar! Prou precarietat! Internalització ja!

Més de 600 vetlladores del Vallès Occidental i la Catalunya Central fa un mes i mig que no cobren.

Si és el teu cas i necessites assessorament aquest dijous i el dilluns següent fem consultes obertes. O per correu: cgtlleure@cgtcatalunya.cat

CGT Lleure – Ensenyament. Arriba el desembre i els vetlladors/es de Catalunya central i Vallès Occidental no van cobrar el sou de novembre. Fa més d’un mes els han subrogat a l’empresa Fundació Samu.

Com tot el sector del lleure i vetlladores, depenem d’una empresa externa al departament. En aquest cas d’una empresa d’Andalusia nova en el sector i sense representació sindical per als treballadors ni seu a Catalunya).

Sí, encara que som un sector essencial a les escoles i instituts públics, estem externalitzats i ens contracten empreses privades, tot i treballar en horari lectiu dins les aules, en comptes de fer-ho directament des del departament. Som quins cuidem de l’alumnat amb Necessitats Educatives Especials, però com que no arribem a final de mes, també treballem en menjadors escolars, extraescolars, etc.

Les treballadores de Fundació Samu, no van cobrar fins al 8 de desembre del treball realitzat al mes de novembre. Estan començant a cobrar de mica en mica, però menys del que els hi correspon.

Com elles mateixes denuncien, les vetlladores/s, som un col·lectiu molt necessari a les escoles i instituts de Catalunya i la nostra situació laboral és molt precària. Cada curs ens poden variar les hores, el comencem a vegades sense saber quines hores ens han adjudicat i si durant el curs variaran cap a dalt o cap a baix. No podem pensar en el futur, ja que el nostre, sempre és molt incert. La causa: L’EXTERNALITZACIÓ, es a dir la subcontractació amb empreses privades, de part de les administracions públiques.

Per això des de CGT, plantegem amb fermesa i claredat que la SOLUCIÓ ÉS LA INTERNALITZACIÓ, perquè som part del sector educatiu i hem de tenir les mateixes condicions laborals.

Tota la nostra solidaritat! Organitzeu-nos i coordineu-nos!

Campanya CHANGE: ¡INTERNALIZACIÓN DEL PERSONAL “VETLLADOR” YA! BASTA DE PRECARIEDAD!