Mesa de planys pel Consorci d’Educació o la final del Roland Garros

Fa més d’un any que el consorci no ens convoca per negociar res. Entenem que hi ha hagut un canvi de personal, que hi ha molta feina i que és difícil, però aquest menysteniment cap a la part social excedeix l’assumible. 

En resum, ha sigut una mesa de planys on la part sindical hem exposat un reguitzell de temes pendents urgents, però que en són tants, que ni hem començat a abordar-ne cap seriosament. Emplaçant-nos al clàssic de Larra: “Vuelva usted mañana”. Però en el nostre cas, haurem de tornar el 23 de maig. 

PRIMER SET: QUEIXES, UDOLS I DEMANDES HISTÒRIQUES

La CGT hem donat suport a totes les reivindicacions i queixes que han exposat les companyes dels altres sindicats. 

Diem que ens fa la impressió que ho facin expressament per carregar-se l’escola pública. Hem reclamat reforç pel personal del consorci i ajuda per la tècnica de prevenció de riscos, qui aviat patirà un col·lapse del nombre tan elevat de casos d’ansietat, depressions i problemàtiques que tenen a veure amb els riscos psicosocials als centres que ha de gestionar. 

Hem denunciat la manca de comunicació del Consorci tant amb el personal com amb els sindicats, és talment un castell de Kafka. 

També hem fet èmfasi en els següents temes:

1. Bases oposicions docents Ajuntament de Barcelona 

La CGT hem enviat a l’administració un document amb preguntes, correccions i esmenes de l’esborrany de les bases. 

La gent està neguitosa i ha de saber que de fer amb la seva vida, perquè mentre aquí encara ni s’ha resolt el procés d’oposició reduïda, el Departament ja té pràcticament resolta l’oposició ordinària, i això que ja sabem que el Departament d’Ensenyament no funciona precisament com un rellotge suís.

També, demanem que es convoqui l’oposició després dels resultats de l’oposició reduïda perquè la gent es pugui organitzar. 

Per a l’FP, preguntem quin currículum entrarà a l’hora de fer la programació perquè el curs vinent es comença a implantar el nou. 

2. Criteris de confecció de plantilles 

Entenem que el criteri ha de ser estrictament per antiguitat, però ja sabem com va la cosa amb les difícils cobertures. També, demanem que el personal interí pugui participar en les adjudicacions, com passa al Departament i que els funcionaris puguin demanar comissions de serveis. 

3. Normativa de borses

3.1. Borses docents

Les substitucions surten totes com a difícil cobertura quan hi ha gent apuntada a les borses municipals que no ha treballat mai i fa anys que espera, ni tan sols són publicades. Això, significa una extinció encoberta perquè als centres municipals cada vegada hi ha més docents del Departament. 

Demanem que es puguin fer modificacions a la borsa, com activar i desactivar especialitats. 

En definitiva: Reclamem transparència de borses i una normativa clara.

3.2. Borses PAS i PAE

Reclamem transparència i publicitat actualitzada de les borses del PAS i el PAE.

També fem referència a la vaga del PAE del Departament d’aquest dijous 9 de maig.

Reclamem revisar la categoria laboral en compliment del que diu el conveni de l’Ajuntament on es compromet a estendre la reclassificació de la C1 a B segons la titulació requerida, més enllà de les pioneres educadores bressol. 

4. Equiparació PT/PS

Exigim que es faci la integració i que en els casos que el o la docent no tingui la titulació requerida per la categoria A1, s’habiliti un complement per tal d’equiparar el salari a la categoria A1: mateixa feina, mateix salari. 

5. Places a CRPs i CRETDIC

Tornem a reclamar que el personal de l’Ajuntament tingui accés a aquestes places i que el nombre de places municipals sigui més elevat, atès que a la Generalitat hi ha més mobilitat que a l’Ajuntament.

PILOTES FORA: RESPOSTES IMPRECISES

Després del trasllat de les queixes de la plantilla i el bombardeig de demandes de la part social l’Ajuntament proposa una Mesa el 23 de maig i posar un calendari sobre la taula per treballar aquestes demandes, ja sabem que “las cosas de palacio van despacio”. 

A continuació, arriba el torn del director de RRHH del CEB:

Diu que al CEB són 40 persones dividides en 6 equips i hi ha molta gent nova. El CEB està fent passos per integrar-se al procés municipal. S’ha desplegat el SAP i s’està en procés d’estabilitzar. 

El CEB no té la potestat en tot, hi ha coses que són part de l’Ajuntament. A vegades l’Ajuntament perd el fil d’alguns temes i el CEB s’encalla. El CEB és un agent estrany en l’àmbit de l’Ajuntament i en l’àmbit de la Generalitat.

En definitiva: tots al sac i el sac en terra. 

PAE: És qüestió d’encabir-ho en agenda i s’ha de treballar. Hi ha espais grisos en les funcions i que són tasca del Departament. 

Selecció de personal: La selecció per funcionaris de carrera pertany a l’Ajuntament. 

Les bases de Massana i PAE s’estan treballant. Moltes coses no s’estan ajustant a les bases docents i la setmana que ve es farà una següent proposta. 

Calendari: L’estabilització del concurs ha estat fora de les dates i els hi ha destarotat amb el calendari escolar. Això resta molt de temps i s’ha d’intentar evitar. S’està treballant perquè l’oposició simple es pugui resoldre abans d’establir les plantilles del curs vinent. 

A l’oposició ordinària el circuit ha de ser el mateix, en aquest cas per ser nomenades funcionàries en pràctiques el curs 25-26 i possible inici de les proves l’últim trimestre de l’any (desembre 24)

Amb la nova llei d’estabilització canvia la gestió de les vacants, les vacants sortiran a oposició segons l’antiguitat i cal que les persones ocupin places estructurals. 

Borses: S’està treballant un nou sistema de borses. És prioritari pel CEB treballar per cobrir les substitucions amb personal del CEB.

Les borses del PAE també s’intentarà que s’implanti un sistema. 

Borsa profes-bombers per apagar focs del Departament, es demana si es farà també als centres municipals

Integració PT/PS: El CEB volia esperar que el departament llancés la convocatòria. Estan elaborades les bases i esperen que no triguin molt. L’Ajuntament diu que la setmana vinent s’enviaran.

Grau Massana: Bases en elaboració, el temari fa temps que es va enviar a l’Ajuntament.

Noves condicions del Departament: Posar en agenda a les trobades trimestrals. 

Personal laboral: “Som un equip inexpert i se’ns havia passat”. Hi ha d’haver una clàusula perquè s’inclogui al personal laboral i que pugui participar dels concursos 

Formació del PAS: Poder recuperar el que s’havia fet. Programar alguna formació pels subalterns al juliol i auxiliars a l’octubre. No se sap si serà híbrid, presencial o en línia. 

Subalterns possibles formacions: Primers auxilis, riscos laborals i prevenció de conflictes.

Tramitació de tots els temes de formació al CEB. Acreditacions de formació. Que els docents municipals es puguin acreditar els perfils. 

CGT, en acabar, hem anat a eixugar-nos les llàgrimes i hem comentat que si no ens mobilitzem, poc avançarem, com fa anys que comprovem.