No negociació del Departament amb l’ESCOLA INCLUSIVA

Ens trobem un altre cop amb el Departament de la NO NEGOCIACIÓ.

En primer lloc, Sisa López, subdirectora general d’Educació Inclusiva, ens transmet que el pla pilot que s’estava treballant amb els departaments de drets socials i de salut ha estat suspès. Aquest pla interdepartamental havia de dotar les llars d’infants i les escoles bressol de personal qualificat per donar suport a infants NEE. L’assessoria jurídica del Departament d’Educació, que depèn de presidència i del departament d’economia, no ha donat el vistiplau. 

El Departament d’Educació que té partida pressupostària per contractar monitors/es, o sigui vetlladors/es. 

Des de la part social s’ha mostrat el total rebuig a aquesta mesura. No hem d’oblidar que aquestes professionals estan contractades per empreses privades i sovint no tenen la formació adequada. Creiem que la figura professional per fer aquest suport als nens i nenes de les llars ha de ser l’EEE.

Un cop més, el Departament demostra la falta de consideració vers els infants i la infravaloració cap al nostre col·lectiu. És una vergonya que privatitzin els serveis públics d’una manera tan descarada. 

També se’ns ha informat que properament els centres d’EE municipals podran sol.licitar subvencions per tenir el recurs CEEPSIR. Aquesta convocatòria anirà dirigida tant als centres públics com als concertats. 

No tenen recursos econòmics per contractar personal qualificat per les llars, però sí que poden subvencionar escoles privades. És més del mateix. Els interessa ben poc invertir en millores a l’escola pública. 

I per acabar se’ns comunica que no està sobre la taula que les AEE que estan actualment treballant passin a ser EEE. Moltes d’aquestes treballadores tenen la titulació requerida i fan la mateixa feina que una EEE. Estan fent tasques que no els corresponen però cobrant menys. A més a més, als centres on treballen necessiten la figura de l’EEE. No estem parlant d’una promoció, sinó d’una reconversió de les places. Evidentment, el departament prefereix estalviar-se diners que donar drets a les treballadores i qualitat en l’atenció a l’alumnat. 

Un altre cop el departament queda retratat. Des de CGT laborals continuarem picant pedra. No consentirem que se’ns segueixi menyspreant. Som un col·lectiu imprescindible als centres educatius. Estem fartes de les seves engrunes. Seguirem mobilitzant-nos, perquè som imParAblEs.

La lluita continua Entre totes, tot A la pública hi pintem totes