Nota de CGT sobre congelació d’oposicions

El Departament d’Ensenyament congela l’oferta d’oposicions 2006

La pressió dels interins/es, de la USTEC-STEs i de la CGT ha donat els seus fruits

El dimecres passat, 19 d’octubre, les webs del Departament, de la FETE-UGT i de CCOO comunicaven eufòricament la convocatòria de 3.032 places per les oposicions de 2006, com a conseqüència del seu preacord (encara no signat, però aplicat en els seus aspectos més regressius)

El mateix dia, el professorat interí i substitut es mobilitzava arreu de l’Estat, en defensa d’un accés diferenciat en la LOE (que primés la pràctica docent en la pública) i de la congelació d’oposicions fins a aconseguir aquest objectiu i que es modifiqués la forma d’accès. Les xifres han estat irregulars però han deixat palesa la voluntat de seguir amb un pla de lluita que es generalitzés

Coincidint amb aquestes mobilitzacions, avui divendres 21 d’octubre, el Departament d’Ensenyament ha congelat la seva oferta de places d’oposicions pel 2006.

Intentaran justificar-lo com a conseqüència del preacord signat per alguns sindicats amb el MEC. La realitat és que la solució passa per la congelació de les oposicions abans que no hi hagi una modificació substancial del procés, tal i com sempre ha defensat la Federació d’Ensenyament de la CGT.

Encara que la nova situació no és la solució ideal ni a l’estabilitat ni a la forma d’accés del professorat interí, cal recordar que mentre alguns sindicats tenen uns acords realistes que no s’acompliran, la CGT fa propostes utòpiques que el MEC, el Departament i altres sindicats es veuen obligats a signar.

Tots aquests canvis, així com els acords presos en les assemblees d’interins de seguir avaluant la situació fa urgent mantenir les convocatòries d’assemblees per la setmana vinent.

image_pdfimage_print