Nota de premsa de CGT amb motiu de la concentració i vaga del 16

La Federació d’Ensenyament de la CGT de Catalunya, recollint les propostes dels i de les mestres de primària contràries a la 6ª hora i al Pacte Nacional per l’Educació, concova CONCENTRACIÓ davant del Departament d’Ensenyament, Via Augusta 202 (Barcelona), demà dijous 16 de març, a les 13 h.
Per tal de garantir l’assistència del professorat de les comarques més lllunyanes, donem cobertura a l’aturada tècnica, entre les 12 i les 17 h, amb una VAGA PARCIAL.
Hores d’ara tenim confirmació que hi asistiran mestres de centres de Barcelona, Santa Coloma, Badalona, Hospitalet, Cornellà, El Prat, Sant Vicenç dels Horts, Gavà, Sabadell, Terrassa, Cerdanyola, Granollers, Montornès, …

Per a la CGT de Catalunya, la sisena hora és la mesura més significativa d’un Pacte Nacional per l’Educació que crea un servei públic d’educació unificant les dues xarxes de centres públics i privats concertats mantenint l’actual status quo i, per tant, perpetuant la fractura social, econòmica i cultural de l’alumnat català.
Un servei públic d’educació en el qual els centres concertats no tindran un model públic i participatiu de gestió, ni el mateix sistema de selecció el professorat, ni els mateixos criteris d’admissió d’alumnes, ni controls públics de la despesa econòmica… I no podem oblidar que la immensa majoria de centres concertats tenen un ideari propi i uns objectius de benefici econòmic.
Som favorables a l’augment de plantilles i a la millora de les condicions d’aprenentatge i d’atenció dels nostres alumnes. Ens oposem a l’enganyifa i al populisme barat: si aquest curs no es podien augmentar plantilles i, en determinades circumstàncies, no s’han cobert baixes; per què el curs vinent 2.500 mestres seran destinats/ades a cobrir la sisena hora?
Considerem que és molt més rendible pedagògicament reforçar les hores de classe i reduir les ratios que destinar més de la meitat de la plantilla a fer repàs i estudi una hora al dia.
El professorat que treballem a les escoles públiques portem anys demanant augment de plantilles per rebaixar la ratio i poder atendre millor la diversitat (en això la pública va sobrada), millora i facilitats en els processos de formació del professorat, major vinculació directa al centre de professionals d’altres sectors,… Potser destinar els recursos econòmics i humans a això no és tant d’aparador?
També ens oposem a que la sisena hora a la pública sigui la torna perquè determinades privades tinguin accés, a més dels concerts, als contractes programes que els hi suposaran més ingressos públics a canvi d’una gratuïtat formal, que ja s’havia de produir ara. Ens els dos anys de govern del Tripartit la privada concertada ha experimentat un augment de dotacions del 8,5% i l’11,7%.

image_pdfimage_print