Possible mala praxi i portes giratòries al Consorci de Serveis Socials de Barcelona (CSSBCN)

Des del Sector Social CGT, volem denunciar públicament que:

  1. Segons informació que tenim, diferents càrrecs de comandament tindrien des de l’inici de la seva relació laboral amb el Consorci contractes indefinits, quan d’acord a la legalitat vigent aquest tipus de contracte haurien de ser de laborals interins. 
  1. Aquests contractes sembla que s’haurien realitzat sense el tipus de procés de selecció que correspondria al Consorci. Recordem que tots els processos de selecció per ser indefinit, tant al Consorci com a qualsevol ens de l’administració pública, han de ser públics i han d’estar sotmesos a la llei de transparència, a part d’estar regits pels principis d’igualtat, mèrit i capacitat.
  1. Alguns contractes associats a diferents càrrecs de comandament venen amb uns plusos per sobre conveni que arriben en algun cas a 28 mil € anuals, i que suposen fins a 140 mil € anuals per sobre el 6è Conveni de personal laboral que tenim.
  1. Hem demanat fins a dues vegades per escrit que se’ns aclareixi com s’han cobert les diferents places de comandament del Consorci, alhora que també d’on venen aquests plusos tan elevats i encara estem esperant resposta. En conseqüència des de la CGT, per ètica i coherència, ens hem vist obligades a fer-ho públic i a denunciar-ho a Inspecció de Treball.
  1. En alguns d’aquests casos hi trobem certs càrrecs i polítics associats al partit de govern d’ERC; com són els casos d’una ex directora general de la DGAIA i d’una ex-diputada i actual Secretària d’Infància i l’Adolescència, entre d’altres.
  1. Aquests presumptes contractes irregulars amb plusos sobre conveni, sembla que es van crear amb el primer gerent del Consorci, el Sr Ramón Lamiel, càrrec polític d’ERC, i qui actualment és gerent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona amb un sou de 84.076 € anuals segons la pàgina web d’aquesta entitat, van continuar amb Josep Pera, càrrec i polític ex-regidor de CiU a l’Ajuntament de Badalona, i continuen a dia d’avui amb l’actual gerència del Consorci. 
  1. Finalment, volem denunciar que mentre la majoria de treballadores ens trobem en una situació de temporalitat en els nostres contractes de treball, mentre se’ns ha negat reforços educatius, humans i materials per combatre la pandèmia amb garanties, mentre se’ns ha canviat el Plus de rotació en algun Centre de Treball i en d’altres se’ns denega un Plus de Centre legítim, i mentre se segueix privatitzant serveis que eren de gestió pública al Consorci, (com cuina, neteja, atenció socio-sanitària a nadons i infants,…) creiem que tots aquests fets s´han d’aclarir, perquè si no, estaríem parlant de nepotisme i d’una greu falta d’ètica i de transparència de la què és la màxima entitat pública de serveis socials de la ciutat de Barcelona, i que recordem depèn en un 60% del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i en un 40% de l’Ajuntament de Barcelona. 

SECTOR SOCIAL CGT CONSORCI DE SERVEIS SOCIALS DE BARCELONA