Protocol de gestió de casos covid als centres actualitzat amb les noves mesures

El protocol de Gestió de casos de covid-19 als centres educatius, s’ha publicat avui amb la introducció de dues novetats:

  • L’alumnat i professorat de tots els ensenyaments que hagin estat positius per covid-19 en els darrers tres mesos (independentment del seu estat vacunal) no s’hauran de fer TAR quan hi hagi un cas positiu al grup de convivència i podran continuar anant a l’escola amb normalitat.
  • L’alumnat i professorat que presentin​ simptomatologia compatible amb la covid-19, cal que es facin una prova diagnòstica. Aquestes persones no podran assistir al centre fins que no tinguin el resultat: si són positives s’hauran d’aïllar i si són negatives podran tornar al centre un cop hagin millorat els símptomes (en què cal haver estat 24 hores sense tenir febre)​.​​

D’altra banda, continuen vigents les novetats que es van introduir en el protocol publicat el 9 de gener, i que són les següents:

  • ​Amb relació a la gestió dels contactes estrets, es consideren “immunitzades” les persones que han rebut la pauta de vacunació completa (14 dies després d’haver rebut la darrera dosi) i/o les que han passat la malaltia (amb prova diagnòstica que ho confirmi) en els darrers 90 dies (3 mesos). 
  • Les persones immunitzades que són contacte estret, queden exemptes de fer quarantena,si bé han de reduir la seva interacció social i estar amatents a l’aparició de qualsevol dels símptomes esmentats en el protocol. Si n’apareix algun, cal que es quedin a casa i que contactin per telèfon, o a través de La meva salut, amb el seu centre d’atenció primària.
  • Se suprimeix la indicació de quarantena per als alumnes d’educació infantil i d’educació primària immunitzats i no immunitzats quan hi hagi casos positius esporàdics en el grup de convivència estable (4 o menys). Quan hi hagi 5 casos positius o més (o el 20 % o més de positius) al grup de convivència estable (GCE) en un període de 7 dies, s’ha d’indicar als infants no immunitzats del GCE que facin quarantena. 
  • Els alumnes d’educació primària (immunitzats i no immunitzats) i els alumnes immunitzats dels centres d’educació especial (a partir de 6 anys), que no hagin passat la covid-19 en els darrers tres​ mesos, s’han d’incorporar al circuit B (TAR, test d’antígens ràpid a la farmàcia) quan hi hagi un cas positiu al GCE. Cal que es faci el TAR entre els dies 0 i 1, un cop notificat el cas positiu. 
  • El període de quarantena (per contacte estret) i el període d’aïllament (per positivitat) en persones asimptomàtiques o amb símptomes lleus passen de 10 a 7 dies. ​
Gestió de quarantenes i test antigènic ràpid (TAR) en l’entorn escolar (pdf)
image_pdfimage_print