Prou Precarietat a la Universitat! Assemblea de PDI, universitats públiques catalanes

Prou Precarietat a la Universitat!

Assemblea de PDI, universitats públiques catalanes

Companyes, companys,

Preocupats i preocupades per la situació laboral que viu una bona part del professorat a les universitats catalanes, hem decidit convocar una ASSEMBLEA DEL PDI de les universitats catalanes.

Una situació de precarització laboral -absolutament cronificada- que pateix el professorat associat, les figures predoctorals i una falta de places postdoctorals ens porten a convocar aquesta assemblea. La manca de recursos destinats a l’educació superior està portant a un empitjorament de la situació laboral de totes les treballadores de les universitats i, en conseqüència, a un deteriorament de les condicions d’aprenentatge de tot l’estudiantat.

Ja són masses anys sense cap tipus de resposta ni sense cap compromís dels equips rectorals i dels responsables governamentals de les Universitats. Així que aquest cop passem a organitzar-nos a nivell català per DIR PROU a tanta explotació, precarietat i incertesa del professorat i investigadors/es que treballen a les universitats catalanes o que han hagut de marxar a l’estranger.

Creiem, doncs, que aquesta assemblea ha de ser un punt d’inflexió per iniciar un procés de mobilització a les universitats catalanes que obligui a canvis profunds que impliquen, òbviament, inversió pública.

Tenim clar que aquesta situació de precarització i explotació laboral encaixa en el trencaclosques del projecte polític neoliberal que s’ha anat implementat al llarg dels últims 15 anys a les nostres universitats públiques. Així que això és el primer pas cap a un treball conjunt de tota la comunitat universitària en defensa de la universitat pública i en contra de la seva mercantalització.

Així, us convoquem el dimarts 31 de maig a les 18.00h a l’aula 205 de la Facultat de Geografia i Història,
Universitat de Barcelona, Montealegre 6, Barcelona

Convoquen:

CGT, COS, Doctorandes en Lluita, TransFormem UB, Plataforma d’associats UB, Assemblea de professorat reclamant UB, UniDignitat UdG, Precàries URV