Reclamem els recursos necessaris per unes escoles coeducatives

CGT CEB-IMEB. La normativa vigent prescriu l’existència d’una persona referent de coeducació i recomana l’existència d’una comissió de coeducació als centres educatius. Aquesta bona voluntat és paper mullat si no s’inverteixen els mínims recursos necessaris com per exemple assignar hores de desgravació horària a la persona referent de coeducació dels centres i fer prescriptiva la constitució d’una comissió de coeducació dins el consell escolar.

bocg-12-d-200.pdf.pdfPer altra banda alguns centres ens informen que han rebut una dotació de 750€ que s’ha de destinar a la compra de material coeducatiu. Aquesta dotació prové del Pacto Nacional contra la Violencia de Género, i entenem que hauria d’haver arribat a tots els centres des de Direcció d’Acció Educativa dels serveis territorials o el CEB.

Per això hem registrat instància solicitant els canvis pertinents a la normativa i demanant explicacions respecte la dotació per materials coeducatius.

Us proposem que:
-Pregunteu al vostre centre si heu rebut la dotació esmentada.
-Registreu individualment, com a Claustre i/o Consell escolar una petició similar a la que hem fet com a CGT, reclamant hores de desgravació pel referent de gènere i demanant fer prescriptiva la comissió de gènere.

instància registrada per la CGT
model d’instància

Respecte el Pacto Nacional Contra la Violencia de Género:
Carta del programa
Proposta de llibres i materials
Certificat justificatiu