Resposta desoladora a la instància de Conciliació Familiar COVID

A l’octubre registràvem la segona instància sol·licitant un permís retribuït en les situacions de menors a càrrec en quarantena preventiva, argumentant un greuge comparatiu tant amb el personal docent del Consorci d’Educació com amb la majoria del personal de l’ajuntament.
Hem portat també aquesta qüestió a la Mesa General de Negociació i l’administració s’ha tancat en banda.
I ara, la cap de relacions laborals de l’ajuntament de Barcelona ens envia una resposta totalment desoladora: VEURE RESPOSTA
O bé no entenen la situació del personal de bressol o bé no tenen cap sensibilitat vers les treballadores:
A. La resposta diu que la regulació de la Generalitat és restrictiva i fa referència al personal que no pot teletreballar. Efectivament! Eureka!, és precisament això el que demanem, per a les treballadores que per les necessitats del servei no poden teletreballar, és dir les educadores bressol!
B. La resposta també diu, que la regulació de la Generalitat no s’aplica a Policia. Però sí que s’aplica a docents i educadores de llars d’infants!!!, i ni les anomena, no entenem què hi pinta la policia en l'”argumentari”.
C. La resposta acaba fent lloança de les pròpies regulacions de l’ajuntament i posa l’exemple de les que han habilitat per personal vulnerable.
1. No pensem que per les regulacions sobre personal vulnerable l’Ajuntament es pugui posar cap medalla: el personal docent ha sigut considerat de risc en l’entorn laboral de nivell 1 i doncs a la majoria del personal vulnerable l’han fet anar a treballar.
2. No considerem el teletreball com una mesura de conciliació familiar, teletreballar i cuidar criatures és incompatible.
3. Les educadores bressol segueixen patint un greuge comparatiu i un greuge per ser dones.
Explorarem altres vies per trobar una resposta a aquesta situació tan injusta.
image_pdfimage_print